Отборите на Арсенал и Манчестър Сити играят един срещу друг

...
Отборите на Арсенал и Манчестър Сити играят един срещу друг
Коментари Харесай

На живо в Купата на Лигата: Сити разбива Арсенал, на минути от трофея е

Отборите на Арсенал и Манчестър Сити играят един против различен във финала за Купата на Лигата в Англия. Кой ще грабне първия трофей за сезона в Англия ще стане ясно на стадион "Уембли " в Лондон.

Двубоя можете да гледате по телевизия DIEMA SPORT 2.

Можеше да продследите мача с картина и в онлайн платформите GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.

Резултатът е 3:0 за Манчестър Сити.

Серхио Агуеро се разписа в 18-ата минута на дуела.

Агуеро бе изведен добре в офанзива и съумя да трансферира вратаря на Арсенал Давид Оспина за 1:0 в интерес на "гражданите ".

В 58-ата минута Венсан Компани повиши на 2:0 за Манчестър Сити, а в 65-ата Давид Силва бе прецизен за 3:0.

За Арсенал това е осми край в шампионата за Купата на Лигата, като лондончани са изгубили повече финали от всеки един отбор в историята на шампионата (5) и са печелили трофея в два случая – през 1987 и 1993.

За Манчестър Сити това е шести край в конкуренцията и трети в последните пет сезона. От петте си мача до момента "гражданите " са спечелили четири от тях, като само през 1974 година не съумява да вдигне трофея.

Манчестър Сити съумя да вземе задатък през първото полувреме с попадението на Серхио Агуеро в 18-ата минута на срещата на стадион „ Уембли”. Двата състава предложиха на феновете накъсана игра, изобилстваща от нарушавания през първите 45 минути.

Лерой Сане опита да заплаши вратата на Арсенал още в 3-ата минута със мощен удар, който обаче бе блокиран от бранител.

Пет по-късно Пиер-Емерик Обамеянг стигна до топката в офанзива за Арсенал, само че Клаудио Браво внимаваше и избави вратата си.

В 14-ата минута Начо Монреал падна в наказателното поле на „ гражданите”, само че нямаше сигнал от страна на рефера.

Моментът на Манчестър Сити пристигна в 18-ата минута на дуела. Серхио Агуеро се пребори за топката в предни позиции след мощен начален удар на Клаудио Браво. „ Артилеристите” стачкуваха, че Агуеро е нарушил разпоредбите при преодоляването на топката, само че Шкодран Мустафи към този момент бе просрочен. Кун Агуеро напредна и трансферира Давид Оспина, реализирайки за 1:0 в интерес на „ гражданите”.

В 25-ата минута Давид Силва прати топката в наказателното поле на Арсенал, само че отбраната на „ топчиите” се оправи.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе заставен да направи промяна още в 26-ата минута откакто Начо Монреал не бе в положение да продължи игра и на негово място влезе Сеад Колашинац.

До края на първото полувреме Арсенал не съумя да заплаши съществено вратата на Сити, а „ гражданите” можеха да усилят преднината си.

Серхио Агуеро бе на косъм от нов гол на сметката си в 41-ата минута, отправяйки топката към далечната греда. В наказателното поле обаче се намеси Лоран Кошчелни, а при добавката и Кевин Де Брюин не съумя да осъществя.

Стартовите сформира

Арсенал: Давид Оспина, Начо Монреал, Лоран Кошчелни, Шкодран Мустафи, Ектор Бейерин, Месут Йозил, Калъм Чеймбърс, Гранит Джака, Арън Рамзи, Джак Уилшир, Пиер- Емерик Обамеянг

Манчестър Сити: Клаудио Браво, Венсан Компани, Николас Отаменди, Кайл Уолкър, Данило, Фернандиньо, Давид Силва, Илкай Гюндоган, Кевин Де Брюин, Лерой Сане, Серхио Агуеро

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР