Отборите на Арда (Кърджали) и Раковски 1964 (Севлиево) продължават без

...
Отборите на Арда (Кърджали) и Раковски 1964 (Севлиево) продължават без
Коментари Харесай

Арда и Раковски без загуба в Група Б от Висшата лига

Отборите на Арда (Кърджали) и Раковски 1964 (Севлиево) не престават без загуба в група Б от шампионата във втората група по волейбол при мъжете - на Висшата лига. И двата отбора записаха победи в третия кръг на шампионата, мачовете от който се играха в три дни (петък – неделя)

Първо, в петъчния ден отборът на Раковски 1964 надигра като посетител Виктория Волей (Пловдив) с 3:1 (25:21, 12:25, 25:21, 25:21) и продължава чудесно в изявите си през този сезон.



В неделя, в последния дуел от кръга, волейболистите на Арда победиха като хазаин Попово 09 с 3:0 (25:12, 25:23, 25:22). Така двата състава са в челото на група Б, като имат идентичен актив от 9 точки и 1 изгубен гейм, само че кърджалийци изпреварват противника за първото място с по-добро точково съответствие в изиграните геймове. Трети са представителите на Виктория Волей, с две победи, една загуба и 6 точки.

„ Спечелихме изрично първия гейм против Попово на 12 точки. След това дадохме късмет на всички момчета да се изявят. Вървим добре и имаме добър тим. Целта ни този сезон е продобиване на Висшата лига и завръщане в Суперлигата “, разяснява за BGvolleyball.com президентът на Арда Милко Багдасаров.

Третия кръг не мина без конспирация, като се получиха две петгеймови борби. Отборът на Строител (Пловдив) зарадва почитателите си изявите си, като надигра Берое 2016 (Стара Загора) с 3:2 гейма. С това пловдивчани записаха първи триумф в групата, като се намират на шесто място с 2 точки.


С сложен триумф се поздравиха и волейболистите на Царево, които надвиха при гостуването си на Черноморец (Бяла) с 3:2 гейма. След този мач Царево заема четвърта позиция с две победи, една загуба и 5 точки.
Програма, резултати и краткотрайно класиране в група Б вижте тук.

BGvolleyball.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР