Отборът по американски футбол Далас Каубойс е най-скъпата спортна организация

...
Отборът по американски футбол Далас Каубойс е най-скъпата спортна организация
Коментари Харесай

Далас Каубойс е най-скъпият спортен отбор в света в класацията на Форбс

Отборът по американски футбол Далас Каубойс е най-скъпата спортна организация в света за шеста поредна година. Това излиза наяве от годишната ранглиста на списание Форбс.

Според Форбс цената на тексаския клуб е 8 милиарда $, което е растеж с 40 % по отношение на 2021 година. В топ 50 на най-скъпите тимове се намират 30 от всички 32 отбора в Националната футболна лига (НФЛ). Причина за това е и рекордната телевизионна договорка, която обезпечи на НФЛ контракт за 112 милиарда $ до 2032 година.

Ню Инглънд Пейтриътс и първенецът в НФЛ Лос Анджелис Рамс допълват тройката на най-скъпите клубове в света.

На четвърто място е бейзболният тим на Ню Йорк Янкис (6 милиарда долара), на пета позиция е футболният Ню Йорк Джайънтс (6 милиарда долара), а на шесто място е баскетболният Ню Йорк Никс (5,8 милиарда долара).

Извън територията на Съединени американски щати най-скъпата спортна организация е Реал Мадрид. Футболният първенец на Европа е оценен на 5,1 милиарда евро, с което заема 13-о място в класацията. Барселона е на 15-а позиция с активи за 5 милиарда $. В топ 20 има още един европейски представител - Манчестър Юнайтед, който заема 19-о място с цена от 4,6 милиарда $.

В топ 50 има, с изключение на 30-те клуба по американски футбол, има осем тима по европейски футбол (четири от Англия, два от Испания и по един от Франция и Германия), седем клуба от НБА и пет от МЛБ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР