Отборът ни се прибира късно вечерта на 30.07, Терминал 2,

...
Отборът ни се прибира късно вечерта на 30.07, Терминал 2,
Коментари Харесай

Злато, сребро и бронз за българските биолози на олимпиадата в ковънтри

Отборът ни се прибира късно вечерта на 30.07, Терминал 2, с полет от Франкфурт.

Ковънтри, Англия, бе тазгодишният хазаин на 28-ата Международна олимпиада по биология, който сред 23 и 30 юли приветства 241 състезатели от 68 страни от целия свят. Всяка се съставлява от националeн тим от четиримата си най-хубави състезатели. Традиционно страната ни се показва на високо равнище и е спечелила забележителен брой медали, а 2017 е годината с най-високи резултати от началото до в този момент. Комплект златен, сребърен и бронзов орден за състезателите ни след предизвикателни спортни дни - 25 и 27 юли - надлежно научен и на практика. Организатори бяха Royal Society of Biology и Университетът на Уоруик. Следващите, на които ще се падне достойнството да одобряват най-хубавите биолози в света, са Иран - 2018.

Резултатите на учениците са налице след целогодишната им работа и няколкоседмичната подготовка с техните ръководители - Албена Йорданова (доцент в Медицинския факултет на СУ), Снежанка Томова (доцент в Биологическия факултет на СУ „ Св. Кл. Охридски " ) и Радослав Александров (докторант в Института по молекулярна биология при БАН). Подготовката и присъединяване на тимовете на интернационалните олимпиади се прави с помощта на поддръжката на Фондация „ Америка за България ".

Съставът на националния тим на България на МОБ 2017 бе следният:

1. Димитър Каразапрянов, 12 клас, НПМГ - златен орден
2. Габриела Христова, 12 клас, СМГ - сребърен орден
3. Мария Карабоева, 12 клас, НПМГ - бронзов орден
4. Ваня Миланова, 11 клас, НПМГ

" Вълнението и щастието са невероятни, благодарим на всички за поддръжката! ", не скри вълнението си ръководителката госпожа Йорданова.

Международната олимпиада по биология е най-престижното съревнование по биология за възпитаници от целия свят. България е една от шестте страни основателки на олимпиадата през 1989 година и взе участие още на първата Международна олимпиада по биология в Чехословакия през 1990 година
Към 2017 година българските участници в МОБ са донесли на страната ни общо 55 медала: 5 златни, 10 сребърни и 40 бронзови медала и почетна грамота.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР