Отборът на задмина и РБ (Лайпциг) и вече е на

...
Отборът на задмина и РБ (Лайпциг) и вече е на
Коментари Харесай

Леверкузен вече е първи преследвач на Байерн

Отборът на задмина и Република България (Лайпциг) и към този момент е на второ място в Бундеслигата - единствено на точка от водача. Това се случи, откакто участникът в Лига Европа прегази с 3:0 като посетител в дуел от 10-ия кръг. “Аспирините” бяха улеснени от слабия съперник, който първо си вкара автогол посредством Малих Тиау (10’), а след това пропусна дузпа при 0:2. (67’) и (78) осъществиха другите две попадения за тима от “БайАрена”. Леверкузен остава без проваляне от началото на шампионата, като със същото може да се похвали още единствено.

В четвъртък Байер пребори и с 3:2 на непознат терен, с което се класира за етапа на директните елиминации в Лига Европа. Тази вечер отборът на не сподели отмалялост и справедливо се поздрави с триумфа.

В 10-ата минута младият защитник на Шалке Малих Тиау си заби атрактивен автогол след летящ плонж, като домакините претендираха за нарушаване против него.

Леверкузен осъществя второто си попадение в 67-ата, когато Баумгартлингер засече на предна греда. Преди три дни във Франция халфът вкара същия гол.

“Миньорите” получиха своя късмет да се върнат в мача в 72-ата, само че тогава Стивън Скрибски не съумя да осъществя углавен удар. Вратарят усети ъгъла и парира, а по-късно избави и при добавката.

Всичко за Шалке завърши в 78-ата минута, когато Патрик Шик се разписа за 3:0.

Lukas Hradecky is the hero for Leverkusen, saving a Schalke penalty before stopping the rebound too 0-2
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN)
Домакините остават последни в класирането, като нямат победа за състезание от януари насам.

Бундеслига 10 кръг, неделя 6 декември  Шалке 04 0:3краен резулат  Байер Леверкузен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР