Отборът на Ювентус е последният участник на 1/4-финал в турнира

...
Отборът на Ювентус е последният участник на 1/4-финал в турнира
Коментари Харесай

Дибала и Игуаин засилиха Юве към 1/4-финала

Отборът на Ювентус е последният участник на 1/4-финал в шампионата за Купата на Италия. Тази вечер “бианконерите” победиха с 2:0 Дженоа в конфликта от 1/8-финалната фаза на своя “Алианц Стейдиъм” и не престават отбраната на трофея си. Точни за триумфа на торинци бяха Пауло Дибала в 42-ата и Гонсало Игуаин в 76-ата минута. Като титуляр за “Грифоните” стартира българинът Андрей Гълъбинов, който пропусна две от най-хубавите положения за своя отбор, преди да бъде сменен от Джузепе Роси в 77-ата минута.

В началото мачът стартира в по-бавно движение и първата по-интересна офанзива пристигна едвам в 16-ата минута. Тогава Пауло Дибала бе открит с центриране в наказателното поле, само че с глава стреля над вратата.

В 25-ата минута домакините пропуснаха страхотна опция за голл. Дъглас Коща бе изведен на стрелкова позиция и насочи мощен удар, който бе избавен ослепително от Еуженио Ламана.

Натискът на Юве се засилваше и в 30-ата минута Федерико Бернардески отпрви удар от близко, само че поквай вратата. След това в 39-ата минута Дъглас Коща центрира по земя за Дибала, който обаче не съумя да засече добре топката. Две минути по-късно още веднъж бернардески стреля отлично от фаул и ламана трябваше да демонстрира инстикт, с цел да опази вратата си.

В 42-ата минута домакините въпреки всичко стигнаха до разкриване на резултата. Пауло Дибала получи пред наказателното поле с тил към вратата, обърна се и с превъзходен шут по земя не остави шансове на вратаря за 1:0.

В самия завършек на полувремето Клаудио Маркизио опита шут, който не се получи доста добре, само че Стефано Стураро отклони топката по посока на вратата и още веднъж Ламана бе последна бариера пред гола.

Ювентус понамали оборотите през второто полувреме и това можеше да му изиграе неприятна смешка. В 51-ата минута Андреа Бардзали направи нетипична неточност, подавайки неприятен пас в наказателното поле. Топката бе отнета от Сентурион, който обаче не съумя да я насочи във вратата.

Юве отговори с рисков отдалечен удар на Родриго Бентанкур, който обаче мина настрана от вратата.

Последваха нови положителни минути за гостите, а в основата им бе българският нападател Андрей Гълъбинов. В 59-ата минута той се освободи в пеналта и стреля мощно, само че Войчех Шчесни съумя да избави. Пет минути по-късно българският национал имаше нова добра опция да обстрелва вратата от границата на наказателното поле, като този път кълбото профуча до гредата.

След като Дженоа не се възползва от своите положения, в 76-ата минута Ювентус удвои преднината си. Дибала подаде отличен пас за Гонсало Игуаин пред пеналта, той се освободи и с акуратен удар прати топката в мрежата за 2:0.

В 83-ата минута се стигна до много любопитен миг в мача. Съдията първо отсъди дузпа за гостите за удар с ръка на Квадво Асамоа против неприятелски футболист в наказателното поле. След това реферът реши да изгледа повтаряне на обстановката и промени решението си.

В 89-ата минута Игуаин пропусна нова опция да направи победана на домакините класическа, само че ударът му бе избавен от вратаря.

Все отново Ювентус си обезпечи прекосяване в идващия стадий на шампионата, където му следва градско дерби против Торино.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР