Отборът на Витоша Бистрица спечели за четвърти пореден път държавното

...
Отборът на Витоша Бистрица спечели за четвърти пореден път държавното
Коментари Харесай

Витоша и Бойко Борисов надвиха Лудогорец за трофея при ветераните

Отборът на Витоша Бистрица завоюва за четвърти следващ път държавното състезание по футбол при ветераните. На финала на своя стадион в Бистрица Витоша победи ветераните на Лудогорец с 3:1.

В предходните три финала "тигрите " надиграваха тима на Нефтохимик.

Премиерът на България Бойко Борисов игра цялостен мач за домакините, само че бе в ролята на плеймейкър, а не на върха на офанзивата, каквато е нормалната му позиция.

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев пък бе в агитката на разградчани за мача. Сред феновете беше и изпълнителният шеф на „ орлите” Ангел Петричев.

Първият гол в срещата падна в 22-рата минута, когато Витоша получи правото да извърши дузпа. Щатният реализатор на наказателните удари Бойко Борисов този път отстъпи великодушно правото да бие на Георги Пеев, който бе прецизен за 1:0.

В 38-мата минута Росен Василев засече топката от 6-7 метра и преодоля вратаря на разградчани Здравко Здравков за 2:0.

Три минути преди този момент Христо Господинов пропусна най-чистия късмет за гол за Лудогорец.

В 78-мата минута падна третият гол в срещата, а негов създател стана Денимир Пасхалис. Домакините получиха право да изпълнят фаул наоколо до наказателното поле, а ударът на премиера Борисов се отклони от стената. Топката се насочи към вратата на Здравков, където най-съобразителен бе Пасхалис, който от близка отдалеченост бе прецизен за 3:0.

Минута по-късно Валентин Станчев вкара почетен гол за Лудогорец след двойно подаване с Марин Петров.

Членът на Изпълкова на БФС Румен Вълков награди първенците от Витоша и техните подгласници от Лудогорец, а първият златен орден бе връчен на премиера Борисов.

"Получи се хубаво аматьорско състезание за ветерани за хората, които са играли преди по терените, да могат да се видят ", разяснява незабавно след мача Борисов./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР