Отборът на Верона заслужи последното свободно място в италианската Серия

...
Отборът на Верона заслужи последното свободно място в италианската Серия
Коментари Харесай

Верона удари Специя и го прати в Серия А, Каляри се завърна в елита на Италия

Отборът на Верона заслужи последното свободно място в италианската Серия " А " за идващия сезон, откакто победи с 3:1 състава на Специя в пряк спор за оставане на елита.

За първи път в историята два отбора, приключили с еднакъв актив в края на постоянния сезон от 38 кръга, трябваше да решат между тях кой да резервира мястото си в най-високото равнище в Италия и кой да поеме към Серия " Б ".

По правилник този конфликт трябваше да се организира на безпристрастен терен, като в този случай за сцена на конфликта бе определен " Мапей Стейдиъм " в Сасуоло, дом на едноименния отбор.

Решителният мач стартира стремително за Верона, които откриха резултата след единствено пет минути игра посредством Давиде Фараони, само че 10 по-късно Итън Ампаду възвърне паритета.

До края на първата част обаче Сирил Нгонге на два пъти порази вратата на " белите ", с което подсигурява оставането на отбора от града на Ромео и Жулиета в Серия " А " и през идващия сезон.

След почивката Специя имаше златен късмет да се върне в борбата, когато отборът получи дузпа, а Фараони получи червен картон. М`Бала Нзола обаче пропусна от бялата точка и ускори тима си още веднъж към Серия " Б ", откъдето " белите " заслужиха промоция преди два сезона.

На мястото на " дребните орли " в елита пък се завръща състава на Каляри, който по-рано през днешния ден победи с 1:0 като посетител Бари и с общ резултат 2:1 момчетата на Клаудио Раниери още веднъж си заслужиха правото да играят измежду най-хубавите в Италия. Героят за тима от остров Сардиния се споделяше Леонардо Паволети, който донесе промоцията на своя отбор с гол в 94-ата минута.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР