Отборът на Уест Хем победи Челси като гост с минималното

...
Отборът на Уест Хем победи Челси като гост с минималното
Коментари Харесай

Чуковете удариха момчетата на Франки и превзеха Стамфорд Бридж

Отборът на Уест Хем победи Челси като посетител с минималното 1:0 в дуел от 14-и кръг на Висшата лига и нанесе втора поредна загуба на "сините ". Единственото попадение на "Стамфорд Бридж " бе дело на Аарън Кресуел и падна при започване на втората част.

"Сините " бяха по-активният тим от самото начало, само че малшансът в заключителния миг бе решителен.

Натискът на Челси стартира още с първия съдийски сигнал. В 10-ата минута Кристиан Пулишич бе покрай откриването на резултата, откакто засече прелестен прехвърлящ пас на Педро, само че ударът му с глава мина над напречната греда.

В 25-ата минута Уест Хем имаше своя първи късмет, когато Микел Антонио засече центриране и отклони топката с глава, принуждавайки Кепа Арисабалага да се намесва в заключителния миг.

В края на първата част "сините " пропуснаха няколко нови благоприятни условия за отбелязване на попадение.

Пулишич получи остроумен пас и стреля от приблизително разстояние, само че Дейвид Мартин направи брилянтно избавяне.

Секунди по-късно пък Матео Ковачич доближи до отбита топка в наказателното поле и шутира, само че и неговият удар бе отразен от стража.

В началото на втората част Аарън Кресуел изведе "чуковете " напред, откакто се възползва от голямото свободно пространство, което "синята " отбрана му бе предоставила. Англичанинът не се поколеба да нанесе страховит удар, който откри долния десен ъгъл и остави Кепа беззащитен.

В 60-ата минута Фабиан Балбуена засече точно центриране от ъглов удар, само че мощният му удар с глава отиде право в ръцете на Кепа.

Минута по-късно испанският пазач още веднъж бе заставен да избавя своя тим, откакто сполучливо блокира удар на Микел Антонио.

В 68-ата минута точно Антонио вкара топката в мрежата на Кепа, само че след обзор с ВАР попадението бе анулирано поради игра с ръка.

До края на срещата липсваха по-сериозни рискове пред някоя от вратите и резултатът се резервира.

Така Челси пропусна да се изравни по точки с втория Сити, който през днешния ден направи неверна стъпка, и остава четвърти с 26 точки и мач по-малко от третия Лестър. Уест Хем пък е 13-и с 16 пункта в актива си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР