Отборът на ЦСКА постигна труден, но много важен успех в

...
Отборът на ЦСКА постигна труден, но много важен успех в
Коментари Харесай

ЦСКА надви ЦСКА 1948 и запази аванса си от четири точки на върха

Отборът на ЦСКА реализира сложен, само че доста значим триумф в борбата за купата в България, откакто победи ЦСКА 1948 с 1:0 като посетител в дербито от 23-ия кръг на Първа лига. Въпреки сериозното напрежение, което се породи в последната седмица, обстановката към стадиона в Бистрица и на трибуните бе спокойна, а борбата бе на терена, където " армейците " съумяха да се наложат след миг на самостоятелна класа от резервата Тобиас Хайнц.

Феновете на ЦСКА извършиха заканата си и се събраха пред стадиона и не влязоха вътре, само че до произшествия не се стигна, като те подкрепяха своя тим с песни извън. Около спортното оборудване имаше и справедливо полицейско наличие, което осигуряваше реда, като единственият проблем бе натовареното придвижване в региона.

На терена ЦСКА 1948 имаше леко игрово предимство, само че обстановки пред двете порти не бяха доста, като доминираха единоборствата в средата на терена. Ключовият миг в дуела пристигна в 66-та минута, когато Тобиас Хайнц бе изведен с добър пас от Дюкенс Назон, майсторски се измъкна от Ангел Лясков и с прецизен изстрел по земя преодоля Даниел Наумов. Австриецът се бе появил в игра единствено три минути по-рано. Шест минути по-късно нападателят на домакините Евгений Сердюк изравни след ново майсторско осъществяване, само че след консултация с екрана край тъчлинията реферът Георги Кабаков анулира попадението поради игра с ръка на Сердюк при поемането на топката.

До края на дуела играчите на Саша Илич, който бе осъден за този дуел, опазиха вратата си и взеха доста скъпи три точки. По този метод ЦСКА възвърне преднината си от четири точки пред втория Лудогорец, до момента в който ЦСКА 1948 записва първа домакина загуба през сезона и заема трето място в класирането с актив от 45 точки, 12 по-малко от днешния противник.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР