Отборът на ЦСКА не успя за трета поредна година да

...
Отборът на ЦСКА не успя за трета поредна година да
Коментари Харесай

Два гола на Базел след почивката оставиха ЦСКА извън групите на Лигата на конференциите

Отборът на ЦСКА не съумя за трета поредна година да стигне до групите на европейски клубен шампионат, откакто позволи проваляне с 0:2 като посетител на Базел в дуела реванш от плейофите на Лигата на конференциите и по този начин с общ резултат 1:2 момчетата на Саша Илич трябваше да изоставен конкуренцията.

" Червените " влязоха в мача след триумф с 1:0 в първата среща преди седмица в София и предстоящо бяха подложени под напън на реванша.

През първото полувреме обаче чудесните изяви на стража на " армейците " Густаво Бусато резервираха техния задатък в общия резултат.

В добавеното време на първата част пък Маурисио Гарсез бе изведен на отлична позиция от Лазар Туфегджич, само че бразилецът се забави с изстрела си и в последна сметка това разреши на защитник на Базел да се върне и да парира последвалия удар.

Нулевото реми на " Санкт Якоб Парк " се задържа до 66-та минута, когато пас на Дан Ндойе разцепи защитата на ЦСКА и откри Фабиан Фрай, който от близко преодоля Густаво Бусато за 1:0.

Шест минути преди края на постоянното врем пък композиция сред Дариан Мал и Михаел Ланг изведе последния на комфортна позиция и той с удар по земя през краката на Бусато вкара за 2:0 в интерес на Базел.

До края швейцарците резервираха задатъка и по този метод с общ резултат 2:1 откриха място в групите на Лигата на конференциите.

За ЦСКА пък загубата значи, че " алените " към този момент ще се концентрират само върху присъединяване си в Първа лига, както и в шампионата за Купата на България.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР