Отборът на ЦСКА гостува на Ботев в двубой от 31-ия

...
Отборът на ЦСКА гостува на Ботев в двубой от 31-ия
Коментари Харесай

ЦСКА с последен шанс да се залепи зад Лудогорец срещу кошмара си

Отборът на ЦСКА гостува на Ботев в дуел от 31-ия кръг на Първа лига, Първа шестица в финален късмет да се докопа до преследването за купата с Лудогорец и да се залепи компактно зад водача. Срещата е довечера от 20 часа.

Можете да следите развиването на мача GONG.BG. Също по този начин можете да гледате директно дуела по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA, както и да го слушате по Дарик радио.

ЦСКА има 65 точки в актива си, на второ място във краткотрайното класиране в Първа лига и ще опита да вземе максимума от днешното си посещение, с цел да не се отдалечава от водача Лудогорец и да се възползва оптимално от неверния му ход във Варна.

Тимът на Ботев пък е с 47 точки в актива си и на процедура се е концентрирал единствено върху Купата на България, където е на край, тъй като третата позиция е на процедура прекомерно надалеч за "канарчетата ".

В предходния кръг ЦСКА направи 0:0 в огромното дерби с Левски, а Ботев загуби гостуването си в Разград на Лудогорец. Двата състава излязоха един против различен и в полуфиналите на шампионата за Купата на България, а равенството 3:3 в реванша изпрати пловдивчани на финала в надпреварата.

В лагера на Ботев Пловдив Радослав Терзиев изтърпя наказването си, а Джонатан Перейра е контузен. Под въпрос са Антон Карачанаков и Александър Тонев. Миналата седмица стана ясно, че финансирането за градежа на новия стадион на Ботев към този момент е обезпечено, а кметът на Пловдив Иван Тотев пък съобщи: „ Строежът на Колежа може да стартира “.

Очаква се треньорът Николай Киров да получи предложение за нов контракт, а актуалният му договор изтича в края на идващия сезон.

В ЦСКА след наказване ще се завърне Николай Бодуров, който пропусна мача за Купата в сряда. Възстановен е Тиаго Родригес, който се контузи още при успеха против Берое и пропусна първата среща в Пловдив, както и дербито с Левски. Новините от лагера на „ червените” сочат, че двама чужденци към този момент са контрактувани за ЦСКА, а се чака Стивън Перейра да напусне през лятото.

Представяме ви още любопитни обстоятелства преди мача:

Ботев Пловдив

-е тимът в лигата, който най-отдавна няма победа в шампионата, като се изключи абсолютния новобранец Верея – от 23 февруари т.г., когато би с 4:0 тъкмо последния в класирането. След това изигра 7 турнирни мача, в които записа 5 следващи ремита, последвани от 2 загуби.

-Васил Шопов е пред своя стотен мач в Първа лига. Дебютът му бе за Дунав на 30 юли 2016 година при домакинското реми 0:0 с Верея. Оттогава до момента е пропуснал едвам 3 срещи от вероятния най-много.

-Тодор Неделев се разписа и в двата полуфинални мача с ЦСКА за купата. В шампионата има единствено един гол в 11 дуела против алените – от дузпа на 18 ноември 2017 година при равенството 1:1 на „ Армията”.

ЦСКА

-само Ботев Пд съумя да вкара 3 гола, освен това двукратно, във вратата на армейците в техните 41 мача през сезона във всички надпревари.

-Ботев Пд е тимът, против който Али Соу е вкарал най-вече голове, откогато се подвизава в България – 5 в 3 мача във всички напревари, като 4 от тях са маркирани на „ Българска армия” и 1 – в Коматево.

-откакто Любослав Пенев пое алените, Едвин Джеси означи единствено един гол, през есеснния дял при Нестор Ел Маестро записа 3 попадения и 4 асистенции в сметката си. От всички тях единствено един гол е против отбор от Топ 6 – при 3:1 над Черно море в София на 15 септември м.г.

Баланс

В Първа лига: 131 мача, 29 победи за Ботев Пд, 28 равенства, 74 победи за ЦСКА, голова разлика 266-136 за ЦСКА.

Ботев Пд като хазаин: 66 мача, 25 победи за Ботев Пд, 14 равенства, 27 победи за ЦСКА, голова разлика 107-85 за ЦСКА.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР