Отборът на ЦСКА 1948 постигна разгромна победа с 5:1 при

...
Отборът на ЦСКА 1948 постигна разгромна победа с 5:1 при
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 вкара пет гола на Арда за едно полувреме и се изкачи на седмото място

Отборът на ЦСКА 1948 реализира разгромна победа с 5:1 при семейството си на Арда (Кърджали) в дуел от предпоследния кръг на Първа лига.

Гостите от Кърджали откриха резултата след 57 секунди игра на стадиона в софийското село Бистрициа. Светослав Ковачев получи топката по десния фланг, смени посоката си към центъра на наказателното поле и стреля диагонално от над 20 метра. Топката се отби в страничната греда на вратата, защитавана от Даниел Наумов, и влетя в долния десен ъгъл.

" Червените " възвърнаха равенството в 5-ата минута, когато Галин Иванов изведе Александър Колев на стрелкова позиция в наказателното поле на Арда, а нападателят на домакините стреля от придвижване по земя и осъществя в близкия низък ляв ъгъл на стража Мартин Луков.

Съставът на Николай Киров направи цялостен поврат в 14-ата минута. Георги Русев бе изведен отдясно в наказателното поле на " сините " и центрира към точката за осъществяване на дузпа, където Ивайло Чочев с удар от въздуха прати кълбото в долния десен ъгъл на Луков.

В 21-ата минута Марио Топузов елегантно се освободи от опеката на Александър Георгиев от тима на Арда по десния фланг, след което напредна към наказателното поле и центрира остро на първа греда, където голмайсторът Алекс Колев изпревари вратаря Луков и прати топката за трети път във вратата на гостите.

След близо половин час игра Александър Колев оформи своя хеттрик, когато засече центриране на Георги Русев от ъглов удар в пеналтерията на кърджалийци и с глава прати топката в горния десен ъгъл на Мартин Луков.

До края на полувремето отборът на ЦСКА 1948 означи и пето попадение. В 35-ата минута Галин Иванов центрира отляво в наказателното поле на Арда, където Чочев, още веднъж към бялата точка, стреля с глава и осъществя второто си попадение в срещата.

В класирането " алените " краткотрайно заеха седмото място с актив от 40 точки, на два пункта пред осмия Берое, който по-късно посреща състава на деветия Локомотив (Пловди), който е с 37 т. Арда пък е десети с 32 пункта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР