Отборът на Спартак Варна записа изключително ценна победа в борбата

...
Отборът на Спартак Варна записа изключително ценна победа в борбата
Коментари Харесай

Спартак Варна мечтае за оставане в елита, срази Септември край морето

Отборът на Спартак Варна записа извънредно скъпа победа в битката си за оцеляване в efbet Лига. „ Соколите “ победиха с 2:0 Септември София вкъщи и генерираха жизненоважни три точки в преследването на тяхната цел.

Първият гол в срещата падна в десетата минута, когато Денис Баланюк наказа неточност на вратаря Димитър Шейтанов, а в последната минута Ивей Ромееш удвои актива на „ соколите “ за крайното 2:0.

Победата остави Спартак на последното място в efbet Лига, само че отборът към този момент има 16 точки, до момента в който 15-ият Хебър е със 17 точки. Септември остава на 13-ото място с 22 пункта.

Първите минути на срещата във Варна видяха сериозна битка в средата на терена, като ситуациите пред двете порти отсъстваха. В деветата минута стражът на столичани Димитър Шейтанов получи топката по земя след пас от Асен Георгиев. Шейтанов не спря добре топката и това разреши на Баланюк да го нападна, а след опита за изритване от вратаря кълбото рикошира в украинеца и влетя във вратата на Септември - 1:0.

След малко повече от четвърт час Иван Йорданов овладя пред наказателното поле на Септември и без да се бави насочи мощен удар с левия крайник. Топката рикошира в главата на защитник на столичани, след което се наложи на Димитър Шейтанов да прави зрелищно избавяне.

В 22-ата " соколите " извършиха ъглов удар и задачата беше Бен Карамоко. Бранителят скочи, а Шейтанов опита да улови, само че несполучливо. След това топката отиде в капитана Пламен Димов, който стреля от придвижване, само че над напречната греда на Септември.

На почивката Светослав Петров извади Иван Арсов, а на негово място се появи Атанас Кабов. След малко повече от час игра Атанас Кабов опита центриране отдясно, а топката спря в ръката на Виктор Митев, който беше в наказателното поле на Спартак и това даде мотив на реферския екип да прегледа обстановката с ВАР. При нея се видя, че топката в действителност удря ръката на Митев, само че той прибира ръката си към тялото и Хатиб реши да не отсъжда дузпа за гостите от София.

Четвърт час преди края Виктор Митев центрира отляво за Баланюк, само че украинецът не съумя да нанесе удар към септемврийската врата.

Седем преди края на постоянното време Мартин Стоянов пласира положително центриране в наказателното поле на Спартак отдясно и откри Валентин Йосков, чийто удар с глава беше отразен от Иван Дичевски. В 85-ата влезлият като запаса Родни Антуи беше изведен чудесно зад защитата на Септември и напредна с топката към Шейтанов. Последва прехвърлящ изстрел, който се случи, само че Антуи не откри очертанията на столичната врата.

В последната минута от постоянното време домакините удвоиха своя актив, откакто Иван Йорданов раздаде топката вдясно към Ивей Ромееш, който с доста сериозен изстрел матира Шейтанов - 2:0 за Спартак.

FT /

1:0 Баланюк (10)

2:0 Ромееш (90)

Съставите на двата тима

Спартак Варна:  21 Иван Дичевски - 22 Роберто Хименез 25 Пламен Димов - КАПИТАН 3 Бен Карамоко 14 Ивей Ромееш 82 Иван Йорданов 66 Александър Цветков 12 Евандро Фелипе 7 Лерой Микелс 11 Виктор Митев 27 Денис Баланюк

Треньор: Димитър Димитров

Септември:  21 Димитър Шейтанов - 5 Асен Георгиев - КАПИТАН 15 Влатко Стояновски 4 Иван Арсов 20 Красимир Станоев 3 Мартин Петков 14 Мартин Стоянов 13 Мартин Николов 18 Петър Чуич 25 Себастиан Якубяк 24 Стефан Милич

Треньор: Светослав Петров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР