Отборът на Швейцария се наложи над тима на Германия с

...
Отборът на Швейцария се наложи над тима на Германия с
Коментари Харесай

Швейцария се наложи над Германия за Купа Дейвис, Франция победи Унгария

Отборът на Швейцария се наложи над отбора на Германия с 3:2 в най-оспорвания мач от квалификациите на международната група за Купа " Дейвис " по тенис. В решаващия мач Стан Вавринка се наложи над Даниел Алмайер с 6:3, 5:7, 6:4. Голям принос за триумфа на " кръстоносците " даде и Марк-Андре Хюслер, който се наложи над олимпийския първенец Александър Зверев с 6:2, 7:6 (4).

Тимът на Франция се наложи над Унгария с 3:2 в Татабаня в различен оспорван мач. Успеха за французите донесе Юго Юмбер, който се наложи с 6:3, 6:3 над Фабиан Маросан. Унгарците водеха след мача на двойки, само че Адриан Манарино съумя да обезпечи на отбора си и пети мач, налагайки се над Мартин Фучович със 7:6 (6), 6:2.

Тимът на Съединени американски щати не срещна никакви проблеми, като победи Узбекистан с 4:0. След петъчните победи за Макензи Макдоналд и Томи Пол, американците се постановиха и на двойки, с помощта на Остин Крайчек и Раджийв Рам, а Денис Кудла направи дебют в шампионата с триумф над Амир Милушев с 6:4, 6:4.

Дори без Новак Джокович отборът на Сърбия не срещна проблеми с Норвегия в Осло и победи с 4:0. Филип Крайнович и Никола Качич се постановиха на двойки над Виктор Дурасович и Херман Хойераал, а по-късно Хамад Маджедович се наложи над Дурасович с 6:4, 6:7, 10:4.

Отборът на Швеция победи Босна и Херцеговина в Стокхолм с помощта на братята Имер с 3:1. Те осигуриха задатък с 2:0 в петък, босненците завоюваха на двойки, само че Микаел Имер завоюва в решителния мач против Дамир Джумхур с 6:1, 1:6, 6:3.

След първия ден отборът на Белгия води на Република Корея с 2:0, тимът на Хърватия взе задатък против Австрия с 2:0. Нидерландия поведе на Словакия с 2:0, Финландия и Аржентина се разделиха при 1:1, а същият е и резултатът сред отборите на Чили и Казахстан.

Победителите от 12 квалификации тази седмица се класират за финалната група на шампионата през септември, в която ще вземат участие още спечелилият от предходната година Канада, подгласникът Австралия и ползващите " уайлд кард " тимове на Италия и Испания.

Осем отбора ще се класират за финала на Купа " Дейвис ", който ще се организира сред 21-ви и 26-а ноември в Малага, Испания.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Христо Бонински
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР