Отборът на Щутгарт се класира за 1/4-финалите на Купата на

...
Отборът на Щутгарт се класира за 1/4-финалите на Купата на
Коментари Харесай

Щутгарт изхвърли Борусия Дортмунд от Купата на Германия

Отборът на Щутгарт се класира за 1/4-финалите на Купата на Германия, откакто победи с 2:0 Борусия Дортмунд. 

В 20-ата минута Марсел Забитцер бе покрай гола, откакто стреля от границата на наказателното поле. Топката обаче срещна напречната греда и не влезе във вратата на домакините.

Четири минути по-късно стражът на " жълто-черните " блесна със страхотна интервенция, която лиши Дениз Ундав от гол. Той стреля с глава от точката на дузпата, само че Грегор Кобел се намеси отлично.

Салих Йозджан опита шанса си с отдалечен изстрел, който обаче бе разочароващ и прелетя високо над напречната греда.

В добавеното време на първата част Атакан Каразор бе открит на ръба на пеналтерията и той стреля към долния ляв ъгъл на противниковата врата. Отново обаче Кобел съумя да избави.

В 52-ата минута Серу Гираси бе покрай гола, откакто овладя пас в наказателното, само че не насочи най-хубавия удар и топката се озова право в ръцете на вратаря на Борусия.

Три минути по-късно обаче нападателят на " швабите " не остави шансове на Кобел и с изстрел в долния десен ъгъл съумя да се разпише и да даде преднина на домакините.

В 60-ата минута Борусия Дортмунд отговори. Никлас Фюлкруг откри Биное-Битънс, който имаше лесната задача да добави топката в мрежата. Радостта на гостите обаче продължи малко, защото попадението беше анулирано поради засада.

Десет минути по-късно Кобел се отличи с още едно положително избавяне, откакто Гираси стреля с глава, само че в центъра на вратата.

Щутгарт нанесе решителния си удар в 78-ата минута. Силаш стигна до отлично подаване и насочи акуратен удар в десния ъгъл на вратата. Този път стражът на гостите не съумя да се намеси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР