Отборът на Севиля се класира за финала в турнира за

...
Отборът на Севиля се класира за финала в турнира за
Коментари Харесай

Срещу палача на Реал Севиля си подпечата финал

Отборът на Севиля се класира за финала в шампионата за Купата на Краля. У дома момчетата на Винченцо Монтела зарадваха почитателите си, като победиха с 2:0 гостуващия Леганес. Така с общ резултат 3:1 андалусийци ще чакат с неспокойствие развръзката в другия полуфинален реванш сред Барселона и Валенсия. След първия мач „ блаугранас” има преднина от 1:0.

На „ Рамон Санчес Писхуан” мачът следваше съвсем съвършения за домакините сюжет – с ранен гол в мрежата на съперника и второ попадение в заключителните минути, когато мадридчани потеглиха необмислено напред.

Севилци откриха резултата в 15-ата минута при първата си по-сериозна офанзива. Луис Муриел заслужи всички овации, тъй като първо проби отдясно в наказателното поле и потегли по аутлинията. Колумбиецът опита центриране, което бе пресечено, но на мига нападателят се пребори назад за топката. Вече падайки, той я чукна около вратаря за Хоакин Кореа и аржентинецът се погрижи да не пропусне на празна врата – 1:0.

Леганес значително рухна след полученото попадение и не можа да сътвори нищо свястно в офанзива. Севиля доминираше във владението върху топката, а единствената по-смислена контраофанзива за гостите приключи с изстрел на Габриел в ръцете на Серхио Рико четвърт час преди паузата.

Клауди Бовю можеше да даде на мача по-различна тенденция, в случай че в заключителните минути на първата част не бе стрелял с глава над гредата. В другото наказателно поле вторият гол за домакините се „ печеше”, като изстрели на Евер Банега и Серхио Ескудеро бяха изчистени пред голлинията.

След полувремето Севиля предприе малко по-предпазлив метод и дебнеше търпеливо за своя късмет. Пабло Сарабия тества рефлексите на вратаря Нерео Шампан с мощен шут в 67-ата минута.

Всеки от наставниците опита да промени динамичността на срещата със смени, а резултатът се резервира неизменен чак до 89-ата минута. Тогава Франко Васкес избухна с самостоятелно осъществяване, като укроти неприятно избитата от оредялата отбрана на съперника топка и се втурна напред с мощен спринт. Той мина около един бранител, нахлу отляво в наказателното поле и с необикновен шут в близкия горен ъгъл фиксира крайното 2:0.

Все още не е планувана дата за финалния мач в шампионата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР