Отборът на Сър Сейфти Суса (Перуджа) продължава да е непобеден

...
Отборът на Сър Сейфти Суса (Перуджа) продължава да е непобеден
Коментари Харесай

Перуджа остана непобеден в Италия след обрат срещу Матей Казийски и Тренто

Отборът на Сър Сейфти Суса (Перуджа) продължава да е непобеден от началото на сезона в италианската волейболна Суперлига. Воденият от Андреа Анастази отбор направи поврат и удари вкъщи Итас (Тренто), с българската звезда Матей Казийски в състава, с 3:1 (22:25, 25:19, 27:25, 25:13) в огромното дерби на 8-ия кръг на шампионата, играно довечера пред близо 3700 фенове в зала " Пала Бартон ".

Така Перуджа остава еднолично отпред във краткотрайното класиране с 8 победи от 8 мача и 24 точки. Трентинци пък не престават да са втори с 5 победи, 4 загуби и 16 точки, само че и мач повече. В идващия 9-и кръг " алените дяволи " гостуват на изненадата Чистерна, до момента в който Казийски и компания са домакини на Милано. Срещите са надлежно в неделя (27 ноември) и събота (26 ноември) от 19,00 часа българско време. Преди това пък Перуджа ще одобри гранда Модена в отсрочен мач от 5-ия кръг. Този дуел е в четвъртък (24 ноември) от 21,30 часа.

Матей Казийски стартира като титуляр за Тренто, само че бе заменен още във втория гейм от Габриеле Нели. Българинът приключи с едвам 2 точки (1 блок и 1 ас).

Най-резултатен за трентинци стана Даниеле Лавиа с 19 точки (1 блок, 4 аса, 36% успеваемост в офанзива и 46% положително посрещане - +8), а Алесандро Микиелето се регистрира с 13 точки (1 блок, 2 аса, 37% успеваемост в офанзива и 48% положително посрещане - -6), само че и това не оказа помощ за победа.

За отбора на Перуджа кубинската звезда Вилфредо Леон заби 20 точки ( 5 блока! , 2 аса, 43% успеваемост в офанзива и 29% положително посрещане - +5) за успеха. Камил Рихлицки пък добави още 16 точки (2 блока, 1 ас и 59% успеваемост в офанзива - +7) за триумфа.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР