Отборът на Русия елиминира Испания в осминафиналите на световното първенство

...
Отборът на Русия елиминира Испания в осминафиналите на световното първенство
Коментари Харесай

Русия изхвърли Испания от световното след дузпи

Отборът на Русия отстрани Испания в осминафиналите на международното състезание по футбол след осъществяване на дузпи. Редовното време на мача и двете продължения приключиха 1:1. На стадион „ Лужники “ в Москва испанците поведоха в 12-ата минута след автогол на Сергей Игнашевич, а домакините на мондиала изравниха в 41-ата, когато Артьом Дзюба осъществя углавен удар. При дузпите вратарят на руснаците Игор Акинфеев избави два от тях и по този начин отборът на домакините завоюва с 4:3.

Русия ще играе на четвъртфиналите против спечелилия от срещата Хърватия - Дания.

Испанците бяха по-активният тим през първата част, само че тя приключи 1:1. Иберийците, които бяха алегорични домакини на московския стадион „ Лужники “, стигнаха първи до гол в 12-та минута. Юри Жирков извърши нарушаване против Начо Фернандес наоколо до наказателното поле на руснаците и Марко Асенсио центрира топката, която се отклони от Сергей Игнашевич и влезе в мрежата зад Игор Акинфеев.

Испанците преобладаваха в остатъка от първото полувреме, само че най-много в притежанието на топката. Руснаците пък демонстрираха успеваемост, откакто се възползваха от едно от дребното си положения и изравниха. В 41-та минута Артьом Дзюба вкара от дузпа, която беше отсъдена от холандеца Бьорн Кайперс за игра с ръка на Жерар Пике след удар с глава точно на голмайстора на руснаците.

По този метод Дзюба стана първият съветски футболист в историята с голове в три разнообразни мача от международни шампионати.

Руснаците заиграха още по-защитно след гола, а над 70-те % притежание на топката не помагаше въобще на испанците през скучното второ полувреме. Отборът на Фернандо Йеро изкара цялата част в половината на домакините на Мондиала, само че направи първото си състояние в 85-та минута. Влезлият като запаса Андрес Иниеста стреля в долния ъгъл и Акинфеев избави, а по-късно Яго Аспас, заменил Диего Коща, не съумя да вкара при добавката.

Руснаците устояха до края и постоянното време приключи 1:1. Продълженията следваха сюжета на мача, като Аспас и четвъртата промяна Родриго пропуснаха за испанците, само че при не изключително положителни обстановки. Така мачът стигна до 11-метрови удари.

Дузпите започнаха с по два гола за всеки тим, а в третия рунд Коке пропусна. Александър Головин даде преднина на Русия, последваха попадения на Серхио Рамос и Денис Черишев, а Игор Акинфеев избави удар на Яспас в петото завъртане и Русия завоюва срещата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР