Отборът на Рилски спортист спечели 24-ия мач за Суперкупата на

...
Отборът на Рилски спортист спечели 24-ия мач за Суперкупата на
Коментари Харесай

Рилски спортист спечели Суперкупата от трети опит

Отборът на Рилски състезател завоюва 24-ия мач за Суперкупата на България по баскетбол за първи път в своята история. Възпитаниците на старши треньора Людмил Хаджисотиров надделяха първенците от Левски с 91:85 (25:14, 24:28, 19:23, 23:20) в столичната зала " Универсиада ". Рилецо завоюва трофея от трети опит, откакто не съумя през 2016 и 2018 година. " Сините " пък пропуснаха да защитят за повторно оценката, с което победиха през 2018 и 2019 година Двубоят бе публична подгрявка за началото на новия сезон в НБЛ, който стартира в петък.
Рилецо потегли мощно и след първата четвърт поведе с двуцифрен задатък. Левски обаче откри верния темп в играта си и съумя да отвърне на първичния удар, като до последно не се знаеше кой ще си тръгне от " Универсиада " с трофея. Много значими кошове на Алекс Симеонов и Мирослав Васов обаче подпечатаха крайния триумф за самоковци. За MVP на мача бе определен американският център на спечелилите Трей Портър, който приключи с 21 т. и 9 битки. Алекс Симеонов добави още 17 т., Деян Карамфилов се включи мощно от пейката с 12 т., а Брендън Браун добави 11.
Новото попълнение Марио Литъл наниза 20 т. за Левски. Цветомир Чернокожев добави 16 т. и 9 битки, Венцислав Петков вкара 14 т., а Чавдар Костов приключи с 12.
“Хубаво беше, че измъкнахме подобен мач, който беше по-труден. Имахме потребност от това. Поздравявам играчите за характера, който демонстрираха, тъй като беше значимо. Няма по какъв начин подобен мач, без значение какъв край е, да бъде елементарен. Ние започнахме добре, по-късно им позволихме да се върнат. Вкараха ни 28 т. във втората част, също по този начин завоюваха битката, което за мен беше изненада. Но техният тим играе супер освободено без никакво напрежение и вкараха с доста висок % от тройката. Но ние имахме гейм проект и в по-голямата част се придържахме към него. Рано е в сезона, направихме и доста неточности. Ще ги гледаме и ще ги почистим. В последна сметка това е баскетболът, значимото е, че победихме.
Смятам, че имаме капацитет, само че ни би трябвало доста работа, доста време да се изчистят грешките и да се подобряваме с всеки ден.
Беше доста оспорван мач. Получи се доста прекрасен мач за феновете, само че най-после имаше една обстановката, която тотално можеше да се обърне нещата. Ще я виждам след това на видео. Смятам, че тъй като е началото на сезона, занапред би трябвало да има надзор и ограничения по отношение на тези неща, с цел да бъде положително шампионата и да се взема решение на самия терен. Иначе ни чака доста тежка серия. Започва ФИБА Къп, където сме в една група с най-малко два от тимовете, които могат да играят в Шампионска лига. Ще се готвим самостоятелно. Ще подхождаме мач за мач и по-късно влизаме в темп в българското състезание. Ще вършим най-хубавото, което зависи от нас ", разяснява треньорът на самоковци Людмил Хаджисотиров - Удо.
" В скъсен вид сме, несъмнено. Но пък това прави тима ни по-костелив и повече се сплотяваме. Имахме огромно преимущество - да нямаме напън от изхода на този дуел. Безспорно имаме проблеми в подкошието и в този вид няма по какъв начин да се противодейства. Но с доста усърдие, с доста предпочитание от страна на играчите, с изненадващо за мен извоювана битка, което рядко се случва против Рилски състезател, се компенсира. Обективно, тимът, който имаше повече обстановки, завоюва. Поздравявам ги, за мен няма никаква изненада в този дуел, изхождайки от селекцията на двата тима към този миг. Важното е, че показахме темперамент. Очаквах доста по-тежка загуба. Не мога да не бъда удовлетворен. При толкоз близка ефикасност и опция за продължение, може би съжаляваме, само че действителността е тази. Показахме, че умерено можем да се противопоставим на Рилски състезател. Очевидно е, че ни трябват играчи на 1 и 5. Но първо, дано се стабилизираме, да имаме опция да търсим такива играчи и тогава ще създадем по-успешна селекция, която да е освен въз основата на темперамент, а да има капацитет и да се опълчи, и да е водач. На този стадий, по отношение на това, с което разполагаме, мога да кажа, че съм доста удовлетворен. Марио Литъл е доста умел състезател, дойде в петък и е единствено на две тренировки. Безспорно доста добър, доста умел състезател. Взехме го, тъй като в отсъствието на Христо Захариев се получава доста огромна дупка. Знаете какъв брой е скъп за нас, само че ще отсъства 4-5 месеца. Генерално съм оптимист, считам, че ще намерим финансово решение и оттова нататък ще си построим къщичката по този начин, както подхожда на тим, който носи името Левски ", призна наставникът на първенците Константин Папазов - Тити, който разделя времето си и с решение на финансовите проблеми на футболния Левски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР