Отборът на Ред Бул Лайпциг продължава с перфектните изяви от

...
Отборът на Ред Бул Лайпциг продължава с перфектните изяви от
Коментари Харесай

РБ Лайпциг няма спирка, Айнтрахт беше новата жертва

Отборът на Ред Бул Лайпциг продължава с съвършените изяви от началото на сезона, откакто победи Айнтрахт с 2:1 в домашен мач от втория кръг на Бундеслигата. Головете за "биковете " бяха дело на Тимо Вернер и Юсуф Поулсен, а нападателят на Айнтрахт Гонсало Пасиенсия оформи крайния резултат.

Спряганият за Левски краен защитник, Талеб Тауата бе изваден от групата за мача, а повода съгласно немските медии е трансфер, макар че към момента не е ясно къде тъкмо ще премине израелският национал.

Двбуоят стартира нападателно и още в 6-ата минута Филип Костич съумя да навлезе в наказателното поле, като му остана само да преодолее вратаря, само че ударът му мина настрана от вратата.

В 10-ата минута бе отсъден ъглов удар за Лайпциг. Пред нападателя на „ биковете” Тимо Вернер се откри голямо свободно пространство и той не се поколеба да нанесе страховит удар, който откри долния ляв ъгъл.

В началото на второто полувреме още веднъж Тимо Вернер имаше времето и пространството в наказателното поле да нанесе удар, само че той бе брилянтно избавен от вратаря Кевин Трап.

В 80-ата минута Юсуф Поулсен осъществя за Лайпциг, демонстрирайки съвършена техника. Нападателят преодоля вратаря и шутира ниско от придвижване от границата на наказателното поле.

В последната минута от постоянното време Гонсало Пасиенсия осъществя почетно попадение за „ орлите”. Португалецът насочи брилянтен удар в дясната част на вратата, откакто бе изведен в наказателното поле от великолепен прехвърлящ пас на Тимъти Чандлър.

Така Лайпциг е с оптимален брой точки от първите два кръга в Бундеслигата и се намира на трето място в класирането, до момента в който Айнтрахт е десети с актив от 3 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР