Отборът на Ред Бул Лайпциг постигна паметна победа с 3:2

...
Отборът на Ред Бул Лайпциг постигна паметна победа с 3:2
Коментари Харесай

Ред Бул Лайпциг нанесе първа загуба на Реал Мадрид в Шампионската лига

Отборът на Ред Бул Лайпциг реализира паметна победа с 3:2 при семейството си на Реал Мадрид в дуел от предпоследния кръг на група F в Шампионската лига.

Домакините откриха резултата на стадион „ Ред Бул Арена “ в 13-ата минута, когато след центриране от ъглов удар в наказателното поле на „ белите “ Андре Силва стреля с глава към далечния десен ъгъл на вратата, вратарят Тибо Куртоа мазета, само че топката попадна в Йошко Гвардиол, който от непосредствена непосредственост се разписа в долния ляв ъгъл за 1:0.

Пет минути по-късно съставът на Марко Розе удвои преднината си. След късо осъществяване на корнер топката попадна в краката на Давид Раум, който стреля от границата на наказателното поле на гостите от Мадрид, топката рикошира в Орелиан Чуамени и мина сред краката му, което разреши на Кристофър Нкунку да овладее и да нанесе топовен изстрел. Топката се отби в горната греда и тупна тъкмо зад голлинията на стража Куртоа.

Действащият притежател на трофея в Шампионската лига понижи изоставането си в последните секунди на първото полувреме, когато Марко Асенсио получи топката по десния фланг и нахлу в пеналтерията на Република България Лайпциг и центрира към точката за осъществяване на дузпа, където Винисиус Жуниор засече с глава, топката се отпи в левия непряк дирек на вратата и влетя в мрежата зад вратаря Янис Бласвих.

Германският отбор вкара и трети гол във вратата на Реал Мадрид девет минути пред края на постоянното време. Мохамед Симакан проби по десния фланг и даде чудесна топка за Тимо Вернер в наказателното поле на „ белите “, като някогашния нападател на Челси просто насочи топката в опразнената врата.

Във втората минута от добавеното време Родриго проби отдясно в пеналтерията на домакините, където бе повален от голмайстора Нкуку и отборът на Карло Анчелоти получи правото да извърши дузпа. Зад топката застана пострадалият Родриго, който се разписа в десния ъгъл на стража Бласвих, който се хвърли в противоположния ъгъл.

В класирането Република България Лайпциг събра актив от девет точки и зае втората позиция. Лидер остава Реал Мадрид с 10 точки. Трети е Шахтьор Донецк с шест пункта, а финален е Селтик с две точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР