Отборът на Реал Мадрид претърпя тежко поражение с 2:4 при

...
Отборът на Реал Мадрид претърпя тежко поражение с 2:4 при
Коментари Харесай

Жирона разби Реал Мадрид, Кастеянос вкара четири гола на Кралския клуб

Отборът на Реал Мадрид претърпя тежко проваляне с 2:4 при гостуването си на Жирона в среща от 31-ия кръг на испанското футболно състезание. В воин на мача за домакините се трансформира 24-годишният аржентински нападател Валентин Кастеянос, който вкара и четирите попадения против гранда от Мадрид. Той се трансформира в първият футболист през 21-и век, който отбелязва четири гола против мадридчани в мач от Ла Лига.

Реал, който бе с няколко промени в състава за гостуването на Жирона, остана с 65 точки на второто място във краткотрайното класиране и даде късмет на водача Барселона да усили преднината си на 14 точки при триумф против Райо Валекано в сряда вечер. Тимът на Жирона се изкачи на девета позиция с 41 точки в актива си.

Гостите първи проведоха рискова офанзива пред вратата на съперника. Още в първата минута Родриго получи добър извеждащ пас и стреля, само че отбраната на Жирона блокира удара му.

Домакините поведоха в 12-ата минута, когато Валентин Кастеянос засече топката след центриране на Мигел Гутиерес и с глава вкара за 1:0. Пак Кастеянос бе прецизен в 24-ата минута, правейки резултата 2:0 след контраофанзива на Жирона.

Реал Мадрид понижи в 34-ата минута откакто Винисиус Жуниор се възползва от отличен пас на Марко Асенсио и осъществя за 1:2.

Веднага след почивката обаче, още в 46-ата минута Валентин Кастеянос оформи своя хеттрик с трети гол във вратата на Реал Мадрид за 3:1, а в 62-ата още веднъж той се разписа с глава за 4:1.

Лукас Васкес върна едно попадение за гостите за 2:4 след подаване от Винисиус Жуниор, с което оформи крайния резултат.

В различен дуел от кръга Осасуна надигра Кадис с 1:0 като посетител. Успехът бе трети в последните четири мача на Осасуна в Ла Лига, като отборът се приближи до топ 6 и заема осмо място с 44 точки все още. Отборът на Кадис към този момент три срещи е без победа в шампионата и остава на 15-а позиция с 32 точки.

Победният гол бе дело на Рубен Гарсия в 62-ата минута. Гостите завършиха мача с човек по-малко поради директния червен картон, който влезлият като запаса мароканец Абде Езалзули получи в 85-ата минута.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР