Отборът на РБ Лайпциг влезе в местата, даващи право на

...
Отборът на РБ Лайпциг влезе в местата, даващи право на
Коментари Харесай

РБ Лайпциг разби Кьолн и влезе в зона Шампионска лига

Отборът на Република България Лайпциг влезе в местата, даващи право на присъединяване в Шампионската лига, откакто съкруши с 6:0 Кьолн в среща от 9-ия кръг на Бундеслигата. Отборът на Кьолн, който през предходната седмица означи и първа победа през сезона, през днешния ден нямаше никакви шансове да вземе каквото и да е против преобладаващите от самото начало домакини.

Тимо Вернер откри резултата от дузпа в 15-ата минута, а до края на първата част вкараха общо четири пъти. Белгиецът Лоис Опенда добави две попадения, а Давид Раум също се разписа. В 39-ата минута Опенда безусловно накара стадиона да вибрира с чудесното си осъществяване. Той получи топката от Шави Симонс и с акуратен удар я пласира в левия за вратаря ъгъл. Освен Опенда, който приключи мача с 6 изстрела и от тях 2 гола, Шави Симонс направи две асистенции и взе участие в офанзивите за още два гола.

Но тежката вечер за Кьолн не беше завършила и след почивката в тяхната врата паднаха още две попадения. Бенямин Сеско в 88-ата и Кристоф Баумгартнер в добавеното време на мача прибавиха още два гола.

Така носителите на Купата на Германия са на 4-о място в класирането с 20 точки, изпреварвайки Борусия (Дортмунд) по голова разлика. Жълто-черните обаче могат и да избягат напред, в случай че завършат сполучливо гостуването си на Айнтрахт (Франкфурт) в неделя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР