Отборът на област Шумен спечели първото издание на образователно-патриотичната кампания

...
Отборът на област Шумен спечели първото издание на образователно-патриотичната кампания
Коментари Харесай

Шуменци спечелиха „Моят град е моята крепост“

Отборът на област Шумен завоюва първото издание на образователно-патриотичната акция на Министерство на регионалното развитие „ Моят град е моята цитадела “. Победители в оспорваното съревнование станаха осмокласниците Мия Димитрова и Михаил Костов от Природо-математическа „Нанчо Попович“ в Шумен, оповестиха от министерството в неделя.

Големият край на конкуренцията събра стотици в зала 1 на НДК, където известните артисти Димитър Рачков и Васил Василев–Зуека изпитваха финалистите от Шумен, Перник, Кърджали и Монтана, които победиха в районните надпревари, извършени през актуалната образователна година. В извънредно оспорвано и прочувствено състезание представителите на Североизточна България съумяха да съберат оптимален брой точки в трите кръга на надпреварата.

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова бе ръководител на журито, което оценяваше учениците, а членове бяха зам.-министрите на районното развиване и на образованието Деница Николова и Таня Михайлова, зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов и зам.-областният шеф на София град Живка Първанова.

Четвърти се класира тимът на област Кърджали, трети е тимът на област Перник, а на второ място е тимът на област Монтана.

„ Всички участници бяха доста положителни. Едни знаеха повече по история, други по география, само че всички познават добре родния си град ”, сподели министър Аврамова. Тя отличи спечелилите с почетна грамота и предметни награди. „ Целта ни е младото потомство да обича България, да се гордее с родните си места и да остане да живее там, където учи и работи“, сподели още районният министър.

Аврамова добави, че в границите на акцията учениците са съумели да научат още доста за районите и да видят по какъв начин с евросредства и с пари от държавния бюджет България и градовете стават по-красиви и комфортни. Инициативата ще продължи и следващата година с нови изненади и тествания за подрастващите.

Партньор на акцията, която се финансира по Оперативна програма „ Региони в напредък “, е Министерството на образованието и науката. В конкуренцията по познания се включиха 56 възпитаници от всички 28 области. Близо 2000 възпитаници, учители и родители подкрепяха своите представители в четирите полуфинала и финала в столицата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР