Отборът на Норвегия спечели мъжката шафета в германския зимен център

...
Отборът на Норвегия спечели мъжката шафета в германския зимен център
Коментари Харесай

Норвегия триумфира в мъжката щафета в Руполдинг, българите завършиха 14-ти

Отборът на Норвегия завоюва мъжката шафета в немския зимен център Руполдинг, част от програмата на 5-ия кръг на Световната купа по биатлон.

За " викингите " това бе трети следващ триумф в мъжка щафета от началото на сезона, като през днешния ден Стурла Холм Лагрейд, Тарей Бьо, Ветле Шястад Кристиансен и Йоханес Тингес Бьо наваксаха закъснение от 40 секунди след първите постове, което се дължеше на наказателната обиколка, която Лагрейд завъртя.

Въпреки това този пасив бе изцяло премахнат и норвежците пресякоха финала с 20-секунден задатък пред квартета на Германия - Давид Зобел, Йоханес Кюн, Бенедикт Дол и Роман Реес.

Последното място на почетната стълбичка остана за отбора на Франция, който водеше доникъде на надпреварата, само че на трети пост Антони Гигона влезе в наказателната обиколка и това лиши " петлите " от шансове да се борят за успеха.

Отборът на България в състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Антон Синапов и Константин Василев финишира на 14-то място на закъснение от 3:52.1 минути от спечелилите. За родните биатлонисти това беше най-хубав резултат в мъжка щафета от началото на сезона, откакто в първите два старта българският квартет оставаше 17-ти.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР