Отборът на Милан постигна победа с 2:0 при домакинството си

...
Отборът на Милан постигна победа с 2:0 при домакинството си
Коментари Харесай

Милан спечели голямото дерби с Ювентус и се изравни по точки с лидерите в Серия А

Отборът на Милан реализира победа с 2:0 при семейството си на Ювентус в огромното дерби от деветия кръг на италианската Серия А.

„ Росонерите “ откриха резултата на стадион „ Джузепе Меаца “ в добавеното време на първата част, когато капитанът Тео Ернандес центрира от ъглов удар в наказателното поле на „ бианконерите “, където Оливие Жиру стреля от воле, а топката срещна тялото на Фикайо Томори, който се обърна на 180 градуса и с мощен удар от близка отдалеченост се разписа във вратата защитавана от Войчех Шчесни.

Шампионите удвоиха преднината си в 54-ата минута. Браим Диас завоюва топката в центъра на терена, направи мощен самостоятелен рейд в половината на Юве, проби отдясно в пеналтерията на гостите и стреля, а топката се отби от дясната ръка на стража Шчесни и влетя в долния ляв ъгъл на вратата.

Победата разреши на Милан да натрупа актив от 20 точки и да се изравни по този индикатор с водачите Наполи и Аталанта, които са пред „ росонерите “ поради головата си разлика. Ювентус пък заема осмото място в класирането с 13 пункта от девет изиграни срещи.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР