Отборът на Манчестър Сити разгроми с 4:0 гостуващия Саутхамптън в

...
Отборът на Манчестър Сити разгроми с 4:0 гостуващия Саутхамптън в
Коментари Харесай

Манчестър Сити разгроми Саутхамптън и оглави Висшата лига

Отборът на Манчестър Сити разгроми с 4:0 гостуващия Саутхамптън в мач от деветия кръг на британската Висша лига.

„ Гражданите “ откриха резултат на „ Етихад Стейдиъм “ в 20-ата минута посредством Жоао Кансело, който получи топката на левия фланг, нахлу в наказателното поле на „ светците “, финтира неприятелски защитник и с топовен изстрел се разписа далечния низък ляв ъгъл на вратата, защитавана от Гавин Базуну.

Домакините удвоиха преднината си по-късно повече от половин час игра. Кевин Де Бройне изведе Фил Фоудън отляво в пеналтерията на Саутхамптън, а юношата на Сити с грациозен прехвърлящ удар осъществя за 2:0.

Три минути след началото на втората част възпитаниците на Хосе Гуардиола направиха преднината си класическа. Родриго Ернандес центрира диагонално отляво в наказателното поле на гостите, където на далечната греда Риад Марез засече и с воле с левия крайник прати топката в далечния низък десен ъгъл на старжа Базуну.

Крайният резултат оформи Ерлинг Холанд в 65-ата минута след асистенция на създателя на първия гол за Сити Жоао Кансело.

Победата разреши на първенците да съберат актив от 23 точки и се изкачат краткотрайно на лидерската позиция в класирането, с два пункта преднина пред втория Арсенал. Саутхамптън пък е 16-и със седем точки от девет изиграни срещи.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР