Отборът на Лудогорец постигна победа с 2:0 при домакинството си

...
Отборът на Лудогорец постигна победа с 2:0 при домакинството си
Коментари Харесай

Лудогорец победи ХИК и дръпна с три точки пред Рома в група С на Лига Европа

Отборът на Лудогорец реализира победа с 2:0 при семейството си на ХИК Хелзинки в мач от четвъртия кръг на група С в Лига Европа.

„ Отлите “ откриха резултата на стадион „ Хювефарма Арена “ в 38-ата минута, когато Рик Джонатан получи топката на левия байрак, проби в наказателното поле на финландския отличник и пусна остроумен пас с пета към нахлуващия Дани Групер, който стреля мощно диагонално а вратарят на ХИК Конард Хазар се опита да избие топката, само че тя влетя в левия ъгъл на вратата му.

Българският първенец удвои преднината си по-късно повече от час игра. Бърнард Текпетей открадна топката в половината на Лудогорец, пробяга над 50 метра в половината на гостите и стигна до наказателното поле на ХИК, където финтира стража Хазард и върна топката обратно към Рик Джонатан, който с удар по земя се разписа в междинната част на вратата, оформяйки крайния резултат.

В класирането Лудогорец е втори с актив от седем точки, на три пункта пред водача Реал Бетис и на три точки пред третия Рома. Последен е ХИК Хелзинки с една извоювана точка от четири изиграни срещи.

Победата подсигурява на „ орлите “ най-малко присъединяване в елиминациите на Лигата на конференциите през пролетта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР