Отборът на Локомотив (София) стана поредният клуб, който изрази острата

...
Отборът на Локомотив (София) стана поредният клуб, който изрази острата
Коментари Харесай

Бунтът на клубовете продължава - и Локо твърдо против законопроекта на Валери Симеонов

Отборът на Локомотив (София) стана следващият клуб, който изрази острата си позиция спрям готвения законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта импортиран от Валери Симеонов. Вчера Локомотив (Пловдив), Витоша (Бистрица) и още няколко клуба излязоха с изказване против готвените промени.

" Уважаеми последователи на футбола в Република България и на Футболен клуб Локомотив София 1929. Бихме желали да изразим следната позиция във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за
хазарта, № 054-01-50, импортиран в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов. В законопроекта се предлага основаване на ал.4 в чл.4, която най-общо казано би довела до затварянето на всички игрални зали и до прекратяването на тяхната активност.

Всички ние знаем, че спортните клубове в страната получават не малко средства от тази активност, както е и в тази ситуация с нашия клуб. Предоставените средства от спонсора са от огромно значение за клуба и без тях, поддържането на спортната база, постигането на спортни резултати и като цяло фунционирането на клуба са съществено застрашени. Така направена редакцията на закона ще докара до огромно понижаване или прекъсване на приходите за клуба от главния спонсор, което ще сложи пред огромен финансов проблем цялостната работа в клуба. При състояние че се стигне до прекъсването на тези средства за нас ще зародят извънредно съществени проблеми касаещи бъдещето развиване на клуба и присъединяване в другите шампионати и шампионати на БФС.

От позицията на един от най-старите и обичани клубове в България с над 350 деца в своята Академия.,участващи в всички шампионати и шампионати, в това число Елитна група до 17год. се надяваме да можем да продължим своята спортна и обществена активност в така и така сложните времена в които живеем. Вяеваме че, законопроектът ще бъде преразгледан в частта, която слага съществуването ни и естествена работа на доста спортни клубове под въпрос "

С почитание, Съвет на Директорите на ФК „ Локомотив София 1929 “ АД
Гр.София 13.06.2020г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР