Отборът на Ливърпул постигна втора победа в груповата фаза на

...
Отборът на Ливърпул постигна втора победа в груповата фаза на
Коментари Харесай

Ливърпул не се изпоти за успех над Унион Сен Жилоа

Отборът на Ливърпул реализира втора победа в груповата фаза на Лига Европа. Тимът на Юрген Клоп се наложи с 2:0 над Унион Сен Жилоа в мач от група в E на конкуренцията. Попаденията за „ алените ” вкараха Раян Гравенберх и Диого Жота.

Минута преди края на първата част Ливърпул  съумя да излезе напред в резултата. След осъществяване на корнер пред Алисон, футболист на гостите извърши фал в нахлуване. Домакините извършиха бързо, като Алисон подаде към Трент Алекснадър-Арнолд. Капитанът на „ алените ” спринитра, пробягвайки съвсем целия терен преди да комбинира с Дарвин Нунес. Уругваецът задържа за малко и върна към Арнолд, който стреля с десния крайник по диагонала. Вратарят на Унион не бе безапелационен и не съумя да улови, а по-късно топката попадна в Гравенберх, който на празна врата се разписа с 1:0.

Още в ответната офанзива Унион имаше опция да изравни, откакто Алисон излезе неразчетено, само че Ибрахима Конате поправи грешката му, изчиствайки в корнер.

В началото на втората част гостите пробваха да изнесат играта в по-предни позиции и започнаха да гледат по-честно към вратата на Алисон Бекер. Тимът на Унион стигна до няколко корнера, които обаче не донесоха стремежи резултат.

От страна на домакините Диого Жота и Гравенберх имаха положителни обстановки, само че по този начин и не съумяха да се възползват и да усилят преднината на своя отбор.

Доминик Собослай и Къртис Джоунс също пробваха шанса си с далечни удари, само че и те нямаха шанс пред гола.

Всичко в мача бе решено продължението на срещата, когато Диого Жота вкара втори гол за „ алените ”. След доста добра контраофанзива на домакините, португалецът се пребори за топката отляво, комбинира с Диас, който обаче падна на терена и не съумя да върне към своя съотборник. Това обаче направи защитник на гостите, който се опита да почисти коженото кълбо, само че го прати на пътя на Жота, който напредна и откакто се пребори с защитник на Унион, стреля по диагонала за 2:0.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР