Отборът на Ливърпул постигна победа с 2:1 при гостуването си

...
Отборът на Ливърпул постигна победа с 2:1 при гостуването си
Коментари Харесай

Ливърпул спря Тотнъм към третото място във Висшата лига

Отборът на Ливърпул реализира победа с 2:1 при гостуването си на Тотнъм в дуел от 15-ия кръг на британската Висша лига.

„ Мърсисайдци “ откриха резултата „ Тотнъм Стейдиъм “ в 11-ата минута, когато Андрю Робъртсън центрира отляво в наказателното поле на „ шпорите “, където Дарвин Нунес овладя и пусна по земя на точката за дузпа, където Мохамед Салах си подвигна кълбото и с удар от воле се разписа в долния ляв ъгъл на стража Юго Лорис.

Ливърпул удвои преднината си в 40-ата минута след група неточност от защитата на домакините. След мощно изритана топка от вратаря Алисон Бекер, бранителят на Тотнъм Ерик Дайър се опита да върне с глава топката към стража Лорис, само че подаването му бе пресечено от голмайстора Салах, който овладя, нахлу в пеналтерията на „ шпорите “ и с грациозен прехвърлящ удар прати топката в левия ъгъл на вратата.

Съставът на Антонио Конте понижи изоставането си в 70-ата минута, когато резервата Кулушевски изведе Хари Кейн отдясно в наказателното поле на Ливърпул и нападателят на Тотнъм с удар от придвижване се разписа в далечния низък десен ъгъл на стража Алисон.

„ Шпорите “ могат да съжаляват, че не взеха най-малко точка от срещата, защото удари на Иван Перишич в 15-ата и в 49-ата минута на два пъти се отбиха в гредата.

В класирането Ливърпул събра актив от 19 точки и се изкачи на осмата позиция, до момента в който Тотнъм е четвърти с 26 пункта, на точка зад третия Нюкасъл.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР