Отборът на Ливърпул излезе временно начело в подреждането на английската

...
Отборът на Ливърпул излезе временно начело в подреждането на английската
Коментари Харесай

Ливърпул взе своето срещу Бърнли и излезе начело във Висшата лига

Отборът на Ливърпул излезе краткотрайно отпред в подреждането на британската Висша лига, откакто победи с 2:0 като посетител Бърнли в среща от 19-ия кръг на шампионата в Англия.

Навръх Коледа момчетата на Юрген Клоп изнесоха един доста мощен мач на " Търф Муур ", в който триумфът за тях можеше да бъде даже по-убедителен, в случай че не бяха положителните намеси на младия пазач на домакините Джеймс Трафорд.

Иначе срещата стартира чудесно за " мърсисайдци ", които имаха потребност от единствено шест минути игра, с цел да поведат в резултата след хубаво осъществяване на Дарвин Нунес, който прекъсна голова си суша с акуратен удар от границата на наказателното поле.

Последва напън от страна на гостите, който обаче приключи с няколко значими спасявания на сметката на Трафорд, както и цели две анулирани попадения - дело на Коди Гакпо и Харви Елиът - след интервенция на системата ВАР.



В същото време домакините от Бърнли чак след средата на второто полувреме погледнаха малко по-сериозно към вратата на съперника и макар няколкото отправени удара, футболистите на Венсан Компани по този начин и не съумяха да основат повече работа на стража Алисон.

Така се стигна до края на постоянното време, когато появилият се от пейката Диого Жота ознаменува своето завръщане в игра с гол след изстрел от дребен удар, с който бе закрепено и крайното 2:0.

Победата изкачи Ливърпул на върха в класирането на Висшата лига с 42 точки, на две пред втория Арсенал, който в четвъртък приема Уест Хям в опит да се върне на първото място. Междувременно, Бърнли остава на предпоследната 19-а позиция с 11 пункта в актива си, като изостават на 5 от избавителния бряг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР