Отборът на ”Лъвовете“, воден от националния треньор Жоел-Солер Арате, спечели

...
Отборът на ”Лъвовете“, воден от националния треньор Жоел-Солер Арате, спечели
Коментари Харесай

“Лъвовете” с втора победа в Националната боксова лига

Отборът на ”Лъвовете “, воден от националния треньор Жоел-Солер Арате, завоюва втора победа в Националната боксова лига Ефбет. В бургаската зала “Младост “ нощес отборът реализира 5 победи против 4 за “Багатурите “ с ментор Александър Александров. “Лъвовете “ реализираха същия резултат и в първия кръг в Плевен през юни, като победиха с 5-4 “Хановете “.

Победи за отбора на Арате в Бургас реализираха Тинко Банабаков (кат. до 52 кг), Боян Асенов (56), Петър Драганов (69), Георги Донков (75) и Виктор Николов (81). В предстоящата като най-оспорвана среща при 56-килограмовите най-малкият от братята Асенови се наложи над различен национал – Стефан Иванов, с 3:0 съдийски гласа – 29:28, 30:27, 29:28.

Благой Найденов пък се контузи малко преди мача и не излезе против Николов при 81-килограмовите. Младежкият международен и олимпийски отличник от 2014 година е под въпрос и за идното състезание на страните от Европейския съюз.
Убедителна победа за “Багатурите “ записа най-тежкият ни национал Петър Белберов, който завоюва с 3:0 (30:26, 30:25, 30:27) против Александър Георгиев в кат. +91 кг.
Галавечерта в Бургас бе проведена от Българска федерация по бокс и Министерството на младежта и спорта, с поддръжката на Ефбет, Победа АД, Нитротайгър, Топ Тен, Падди, мол Галерия-Бургас, Домейн Бояр. Последният кръг от веригата е през декември в София.

Снимка: bgboxing.org
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР