Отборът на Лацион надви Рома с минималното 1:0 в дербито

...
Отборът на Лацион надви Рома с минималното 1:0 в дербито
Коментари Харесай

Лацио отново е на трона в Рим след минимален успех в дербито срещу Рома

Отборът на Лацион надделя Рома с минималното 1:0 в дербито на Рим и по този метод записа втори следващ триумф на " вълците " през тази акция.

Победата изкачи " орлите " до второто място в подреждането на Серия " А " с 52 точки, на две пред третия Интер, който по-късно довечера се изправя против Ювентус. Рома, на Жозе Моуриньо, пък остава на петата позиция с актив от 47 пункта.

Решаващо за развиването на дуела на " Стадио Олимпико " се оказа изгонването на Рожер Ибаниес от състава на " виненочервените ", който получи втори жълт картон още в 32-та минута.

Това даде самодейността на Лацио, които стигнаха до гол в 65-та минута посредством Матиа Дзакани, който получи подаване от Фелипе Андерсон и с обмислен диагонален изстрел матира стража на Рома Руи Патрисио.

" Вълците " взеха решение, че са дали отговор съвсем незабавно, когато в 67-та минута Николо Казеле си означи автогол и на пръв взор възвърне паритета на " Олимпико ". След обзор на обстановката с ВАР обаче основният арбитър Давиде Маса отсъди засада, защото Крис Смолинг, който нанесе удар секунди по-рано в офанзивата, е бил в нередовна позиция.

Така, съставът на Лацио резервира минималния си задатък и до края на срещата не го изпусна, записвайки първи дубъл над Рома от сезон 2011/12 насам.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР