Отборът на КТМ затвърди доброто представяне, което остави в Гран

...
Отборът на КТМ затвърди доброто представяне, което остави в Гран
Коментари Харесай

Милър над всички в първата тренировка във Франция, Маркес се завърна в MotoGP и падна

Отборът на КТМ затвърди положителното показване, което остави в Гран При на Испания преди две седмици и в първата подготовка преди Гран При на Франция, в която най-бърз бе Джак Милър, а неговият съотборник Брад Биндър се класира на третото място.

Милър оглави класирането с време от 1:31.449, което бе с 0.218 по-добро то това на Биндър. Двамата съотборници в КТМ бяха разграничени от Лука Марини (VR46 Дукати), който бе с 0.095 по-бавен от Милър.

Четвъртото място бе заето от първият от представителите на домакините Йоан Зарко (Прамак Дукати), който изостана с 0.315 от първия. Челната петица добави Алекс Маркес (Грезини Дукати), който записва пасив от 0.338 по отношение на Милър. Място в топ 10 след първите 45 минути за подготовка откриха още Жоан Мир (Хонда), Алейш Еспаргаро (Априлия), Марко Бедзеки (VR46 Дукати), Маверик Винялес (Априлия) и Францеско Баная (Дукати).

Вторият от локалните любимци Фабио Куартараро (Ямаха) приключи сесията на 11-то място, като международният първенец бе с 0.031 по-бавен от настоящия международен отличник Баная. Шесткратният първенец Марк Маркес (Хонда) пък зае 12-та позиция при своето завръщане в MotoGP след месец и половина неявяване.

Испанецът записва едно рухване на завой №11 още в първото си излизане на пистата, само че за благополучие на Хонда то бе със остарялото шаси. Малко след средата на сесията Маркес се върна на пистата, към този момент с шасито на Калекс, което бе тествано и от Мир в хода на първата подготовка на пистата „ Бугати “ край Льо Ман.

Уикендът за Гран При на Франция, пети кръг за сезон 2023 в MotoGP, продължава по-късно през днешния ден с втората подготовка, която ще започва в 16:00 часа българско време. Тя ще бъде с дълготрайност от 60 минути, а най-бързите 10 в общото класиране след нея ще се класират непосредствено за втората фаза на утрешната подготовка.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР