Отборът на Коста Рика победи Япония с 1:0 в среща

...
Отборът на Коста Рика победи Япония с 1:0 в среща
Коментари Харесай

Коста Рика надигра Япония и завърза класирането в група Е на Мондиал 2022

Отборът на Коста Рика победи Япония с 1:0 в среща от втория кръг в група „ Е “ на Световното състезание по футбол в Катар и резервира шансове за класиране в идващия стадий на шампионата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Три състава в групата все още имат по 3 точки в актива си. Начело е Испания, чийто отбор е с мач по-малко от идващите го Япония и Коста Рика, надлежно на второ и трето място в подреждането. Четвъртата позиция се заема от Германия, която довечера ще се изправи против Испания.

Националният отбор на Япония не съумя да повтори представянето си от успеха против Германия в първия мач, въпреки и да имаше леко предимство в дуела в Ал Раян, само че постепенните набези, на които заложи не дадоха търсения резултат. Победният гол за Коста Рика бе дело на Кейшер Фулер в 81-ата минута.

Първите 45 минути на срещата не предложиха рискови положения пред двете наказателни полета. Рицу Доан опитва удар от отдалеченост в офанзива за Япония в третата минута, само че прати топката вляво от противниковата врата. При нова офанзива за Япония в 13-ата минута Доан насочи положително центриране към наказателното поле, само че не съумя да откри свободен съотборник. Жоел Кембъл стреля към вратата на Япония в 35-ата минута, само че също бе неакуратен, а малко по-късно и Уатару Ендо насочи удар, който бе блокиран от бранител на Коста Рика.

Японците бяха покрай разкриване на резултата незабавно след почивката. В 46-ата минута влезлият като запаса Такума Асано и Хидемаса Морита бяха забъркани в най-сериозната заплаха пред вратата на Коста Рика досега. Морита напредна в офанзива и стреля, само че Кейлор Навас отрази удара му. Към 70-ата минута японските футболисти отново заплашиха вратата на Коста Рика, само че без да се стигне до попадение.

Поледният гол за Коста Рика падна в 81-ата минута. Кейшер Фулер получи отличен пас и преодоля стража на Япония Шуичи Гонга за 1:0.

Две минути преди края на постоянните 90 отборът на Япония можеше да изравни след безредие в наказателното поле на Коста Рика, само че Навас се намеси чудесно и предотврати опита на Даичи Камада да осъществя.

Франсиско Калво от състава на Коста Рика получи втори жълт картон на Мондиал 2022 и ще пропусне третата среща от груповата фаза. В нея Коста Рика ще играе против Германия на 1 декември, до момента в който Япония ще се изправи против Испания.

Среща от група „ Е “ на Световното състезание по футбол в Катар:

Япония – Коста Рика – 0:1 (0:0)

 

голмайстор: 0:1 Кейшер Фулер 81

основен арбитър: Майкъл Оливър (Англия)

 

стадион: „ Ахмад Бин Али “ (Ал Раян), фенове - 41479

 

жълти картони:
- за Япония – Мики Ямане, Ко Итакура, Уатару Ендо
- за Коста Рика - Антони Контрерас, Селсо Борхес, Франсиско Калво

сформира:

Япония: Шуичи Гонда, Мики Ямане (62- Каору Митома), Ко Итакура, Мая Йошида, Хидемаса Морита, Рицу Доан (67- Юня Ито), Юто Нагатомо (46- Хироки Ито), Уатару Ендо, Даичи Камада, Айясе Уеда (46-Такума Асано), Юки Сома (82-Такуми Минамино)

Коста Рика: Кейлор Навас, Браян Овиедо, Франсиско Калво, Оскар Дуарте, Кендал Уостън, Кейшер Фулер, Херсон Торес (65-Брандън Агилера), Йелцин Техеда, Селсо Борхес (89-Юстин Салас), Жоел Кембъл (90+5- Даниел Чакон), Антони Контрерас (65- Йевисон Бенете)

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР