Отборът на Каляри извърши зрелищен обрат и победи Сампдория с

...
Отборът на Каляри извърши зрелищен обрат и победи Сампдория с
Коментари Харесай

Впечатляващ Каляри обърна Сампдория за 20 минути

Отборът на Каляри извърши зрелищен поврат и победи Сампдория с 4:3 в домашен дуел от 14-и кръг на Серия А. "Сардинците " губеха с 1:3 до 75-ата минута, когато стартира обратът. В 38-ата Фабио Куалярела откри от дузпа за гостите, а в 52-ата Гастон Рамирес удвои задатъка. В 69-ата Наинголан върна едно попадение за домакините, а секунди по-късно още веднъж Куалярела възвърне задатъка. Последваха два бързи гола на Жоао Педро, с които резултатът стана 3:3. За да бъде цялостна драмата, надълбоко в добавеното време Алберто Чери оформи крайното 4:3 и донесе трите точки на своите.

Първата сериозна заплаха пред някоя от двете порти пристигна в 23-ата минута Жоао Педро засече центриране, само че ударът му с глава мина тъкмо до дясната греда.

В 35-ата Фабио Куалярела пропиля страхотна голова опция, откакто получи точно центриране в наказателното поле, само че ударът му нямаше задоволително мощ и не можа да преодолее Рафаел, който избави.

Малко по-късно Лука Пелегрини извърши непозволено деяние, поваляйки съперников футболист. С осъществяването от бялата точка се нагърби Фабио Куалярела, който изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл и около Рафаел.

Всичко по-интересно в срещата се случи през втората част. В началото Куалярела изпрати топката към Гастон Рамирес, който се възползва от разбъркването в наказателното поле и удвои задатъка на гостите.

В 69-ата минута бранителите на Сампдория оставиха прекалено много пространство на Раджа Наинголан, който се възползва по съвършен метод и върна едно попадение за домакините. Белгиецът изпрати неповторим снаряд към вратата на Емил Аудеро, който нямаше по какъв начин да противодейства.

Само минута по-късно още веднъж Куалярела осъществя за 1:3 и възвърне двойния задатък на Сампдория. Нападателят овладя топката и я изпрати във вътрешната страна на дясната греда.

В 74-ата минута Жоао Педро овладя центриране в наказателното поле от Наинголан и изстреля топката в горната част на мрежата, правейки резултата 2:3.

Две минути по-късно резултатът към този момент бе подравнен след ново попадение на Жоао Педро, който означи по еднакъв метод.

Дълбоко в добавеното време Лука Пелегрини насочи красиво прехвърлящо подаване в наказателното поле, където Алберто Чери съумя да го трансформира в великолепен гол, отклонявайки топката в мрежата.

Отборът на Каляри е 4-и в класирането с актив от 28 точки, а Сампдория е на косъм от зоната на изпадащите с 12 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР