Отборът на Жалгирис отбеляза много успешна седмица в Евролигата, след

...
Отборът на Жалгирис отбеляза много успешна седмица в Евролигата, след
Коментари Харесай

Жалгирис повали Барселона в Каунас

Отборът на Жалгирис означи доста сполучлива седмица в Евролигата, откакто записа втората си поредна победа в най-силния клубен европейски шампионат. Воденият от старши треньора Казис Максвитис отбор записва страховит триумф над Барселона със 73:72 (20:19, 24:16, 11:21, 18:16) пред цялостната до краен лимит зала " Жалгирио Арена " в литовската столица.

Така домакините продължиха изкачването си във краткотрайното класиране, в което към този момент се намират на деветата позиция с актив от 2-2, до момента в който едно място нагоре се намират каталунците със същия баланс. Това е второ проваляне за Барса след загубата от Александър Везенков и Олимпиакос на старта на новия сезон.

Тимът на Жалгирис несъмнено беше тимът, който повече заслужаваше успеха в днешния двубой. Възпитаниците на Максвитис направляваха дуела през първото полувреме, като в самия му край преднината им доближи девет точки, а в средата на третата част задатъкът на домакините скочи и до 11 при 48:37. В типичния си жанр обаче тимът на Барселона съумя за оптимално малко време да навакса недостига си, а посредством панер на Рокас Йокубайтис " лос кулес " поведе с точка при 55:56 в края на интервала. 

Надлъгването сред двата отбора продължи през целия размер на последната четвърт, в която Жалгирис още веднъж беше дръпнал с шест точки в своя изгода, само че и тази преднина се изпари, откакто Ян Весели и Йокубайтис осигуриха нов поврат при 67:68. Гостите от Каталуния разполагаха с точка задатък на влизане в последните 60 секунди игра, когато пристигна и преломният миг, откакто Арнас Буткевичус наниза тройка за 72:70 с оставащи 26 секунди на таблото. 

Нико Лапровитола върна две точки от наказателната линия, а по-късно литовците подариха последното владеене в мача на своя противник, само че Томаш Саторански се засуети и стрелбата му бе блокирана от Едгарас Улановас, като по този метод Жалгирис удържа успеха след 73:72.

Кийнан Еванс приключи като най-резултатен за спечелилите с 18 точки. Роландс Смитс и Едгарас Улановас прибавиха по още 15 точки.

Ян Весели бе прецизен с 12 точки за Барселона, а с по 10 точки се регистрираха Томаш Саторански, Кори Хигинс и Рокас Йокубайтис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР