Отборът на Испания изостава с 0:2 победи срещу Великобритания в

...
Отборът на Испания изостава с 0:2 победи срещу Великобритания в
Коментари Харесай

Надал и Зверев завършиха годината със загуби

Отборът на Испания изостава с 0:2 победи против Англия в първия си мач от група „ D " на новия шампионат за смесени сформира „ Юнайтед къп " в Сидни, Австралия. За британците това е втора среща, като те записаха триумф над третия отбор в групата – домакините от Австралия.

В последния си мач за 2022 година Рафаел Надал претърпя по проваляне от Камерън Нори с 6:3, 3:6, 4:6 в мач, траял два часа и 45 минути. Испанецът завоюва Откритите шампионати на Австралия и Франция, натрупвайки 22 трофеи от шампионатите от Големия шлем, само че поради травми имаше единствено четири участия след „ Уимбълдън “ през юли, написа организация АП.

Нори, който нямаше извоюван сет в предходните си четири мача против Надал, съобщи, че е мислел, че в никакъв случай няма да успее. „ Исках да изляза и да се опитам да печеля. Беше доста физически мач и му се любувах. Страхотен метод да завърша 2022 година за мен “, съобщи Камерън Нори.
В мача на сингъл при дамите Кати Суон надигра Нурия Парисас Диас с 3:6, 6:1, 6:2.

Водачката в международната класация при дамите Ига Швьонтек донесе победа в първия мач от конфликта сред Полша и Казахстан от група „ В “, в който резултата е 1:1 след първия ден. Швьонтек се оправи с Юлия Путинцева с 6:1, 6:3 в Бризбейн. „ Първите мачове за сезона постоянно са леко сложни, само че съм щастлива, че във значимите моменти не изгубих централизация “, сподели Ига Швьонтек.

Сънародникът й Даниел Михалски отстъпи пред Тимофей Скатов с 6:7(7), 2:6 в срещата на сингъл при мъжете. За поляците това е първи дуел на шампионата, а Казахстан към този момент записа една загуба от Швейцария.

Чехът Иржи Лехечка записа победа над заемащия 12-о място в международната класация Александър Зверев с 6:4, 6:2 в срещата сред двете страни в група „ С “ на „ Юнайтед Къп “. Чехите, който имат една загуба, водят с 2:0 победи на дебютиращите германци, защото и Мари Бузкова завоюва мача си против Юле Ниймайер с 6:2, 7:5.

За Александър Зверев дуелът против Лехечка бе първи формален за него от юни насам, когато контузи съществено десния си гален по време на полуфинала на „ Ролан Гарос “ против Рафаел Надал.

„ Преди мача бях наясно, че той не е играл известно време, само че при тенисист като него това не значи нищо. В сериозните моменти демонстрирах опита, който натрупах в последната година против положителните играчи “, съобщи чехът.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР