Отборът на Интер надделя с 1:0 над Милан в дербито

...
Отборът на Интер надделя с 1:0 над Милан в дербито
Коментари Харесай

Интер посече Милан в голямото дерби на Серия А

Отборът на Интер надви с 1:0 над Милан в дербито от 21-ия кръг на Серия А. „ Нерадзурите ” бяха надалеч по-добрия тим на „ джузепе Меаца ”, само че изтръгнаха трите точки с най-малък резултат. Единствения гол в мача бе дело на Лаутаро Мартинес, а през втората част негово попадение и друго на Ромелу Лукаку, бяха анулирани.

В 8-ата минута домакините имаха добра опция да обстрелват вратата на „ росонерите ”. След несполучлив опит от страна на футболистите на Милан да изчистят топката, Чалханоглу опитва изстрел от отдалеченост, само че коженото кълбо профуча на сантиметри над вратата. Малко по-късно Лаутаро Мартинес стреля с глава, само че и той нямаше шанс пред гола.

Малко преди да изтече четвърт час игра, футболистите на Интер имаха съществени искания за дузпа, които обаче не бяха почетени от основния рефер. Един Джеко получи в наказателното поле, мина около Габия и падна, само че гласният арбитър бе безапелационен, че футболистът на Милан не нарушава разпоредбите. Телевизионния повторения демонстрираха, че решението на рефера е вярно.

В 29-ата минута Лаутаро още веднъж обстрелва вратата на Милан. След центриране от директен свободен удар, аржентинецът се пребори в наказателното поле и насочи удар с глава, само че още веднъж бе неакуратен.

Аржентинската звезда на символичните домакини продължи да тормози защитата на „ росонерите ”, а настоятелните му дейности дадоха резултат в 34-ата минута. Именно тогава Лаутаро откри резултата на „ Джузепе Меаца ”. След следващия корнер пред вратата на Татарушану, топката бе центрирана в пенлата, където Лаутаро с лекост се оправи със Симон Кяер и стреля тъкмо с глава за 1:0. Това бе 12-о попадение за нападателя от началото на сезона.

През второто полувреме обстановката на терена не се промени изключително и играчите на Симоне Индзаги продължиха да диктуват темпото и да основават по-добрите положения за гол. В 56-ата минута Лаударо Мартинес още веднъж затрудни стража на „ росонерите ”. Аржентинецът стреля от придвижване след пас отдясно, само че Татурашану бе на мястото си и мазета, предотвратявайки сигурен гол.

Едва в 58-ата минута Милан сътвори нещо забавно пред Онана. Тео Ернандес центрира остро в наказателното поле, където Жиру надскочи всички и стреля с глава, само че не съумя да насочи топката в рамката на вратата.

Следващата добра опция за гол още веднъж бе на сметката на Милан. Браим Диас стреля от границата на наказателното поле, само че ударът не представляваше проблем за Онана. Веднага по-късно символичните посетители проведоха доста добра контраофанзива, която бе опропастена от Оливие Жиру, който не съумя да спре уместно прелестен пас от страна на Леао и разреши топката да му бъде отнета.

В 78-ата минута Жиру имаше опция да се реваншира, стреляйки от директен свободен удар, само че още веднъж не съумя да откри задачата.

ИНТЕР – МИЛАН 1:0

1:0 Лаутаро 34'

Серия А, 21 кръг

Стадион: „ Джузепе Меаца ”, Милано

Интер: 24 Онана, 27 Шкринияр, 15 Ачерби, 95 Бастони, 36 Дармиан, 23 Барела, 20 Чалханоглу, 22 Мхитарян, 32 Димарко, 10 Мартинес, 9 Джеко        

Старши треньор: Симоне Индзаги

Милан: Татарушану, 20 Калулу, 24 Кяер, 46 Габия, 2 калабрия, 30 Месиас, 8 Тонали, 33 крунич, 19 ернандес, 27 Ориги, 9 Жиру

Старши треньор: Стефано Пиоли
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР