Отборът на Икономическия университет на Варна записа девета победа от

...
Отборът на Икономическия университет на Варна записа девета победа от
Коментари Харесай

ИУ-Варна с поредна победа в А група

Отборът на Икономическия университет на Варна записа девета победа от девет мача в източния район на мъжката " А " група по баскетбол. Като посетител в Бургас отборът се наложи над Делфин със 76:69, а до триумфа стигна в последната част от мача.

Варненци не престават да са еднолично на върха в класирането, а бургазлии са четвърти с 4 победи и 5 загуби. В последния от първия полусезон ИУ ще гони съвършения актив като посетител на Берое -2, а Делфин ще гостува на Шумен.

Домакините започнаха мача чудесно и бързо натрупаха преднина през първата част, като след добра серия в края й се откъснаха с 14 точки напред. ИУ обаче реагира незабавно и бързо наклони везните в своя изгода до почивката, с цел да стопи недостига си и да поведе с 41:39. Много оспорвана трета четвърт докара до разумно тъждество – 58:58. Още при започване на последната десетка варненци взеха водачеството и съумяха да останат напред до края, макар че противникът остана близо в резултата.

По 22 точки за победителките записаха Николай Николов (8 борби) и Николай Георгиев (11 борби), а с 21 точки плюс по 8 битки и асистенции се включи Ивайло Тодоров.

За Делфин най-резултатен с 26 точки беше Ростислав Тончев, който добави 9 битки и 5 асистенции, а Манол Тончев се регистрира с 24 точки и 6 битки.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР