Отборът на Хамбургер изпадна от Бундеслигата за първи път в

...
Отборът на Хамбургер изпадна от Бундеслигата за първи път в
Коментари Харесай

Хамбургер изпадна от Бундеслигата за първи път в историята си


Отборът на Хамбургер изпадна от Бундеслигата за първи път в историята си, откакто остана на предпоследното 17-то място в класирането след последния кръг на шампионата.

Това стана факт след успеха на Волфсбург над Кьолн с 4:1, която обезпечи на „ вълците “ 16-то място и бараж за оставане в елита. По същото време Хамбургер водеше вкъщи на Борусия Мьонхенгладбах с 2:1, само че в продължението на дуела част от почитателите на домакините хвърлиха голям брой факли и бомби на терена, което принуди реферът Феликс Брих да приключи мача, а полицията да влезе на терена, с цел да овладее обстановката, като срещата се доигра малко по-късно и приключи с триумф на Хамбургер. Хамбургер е единственият тим в Германия, който е взел участие във всички сезони на Бундеслигата, което бе и огромната горделивост на почитателите на отбора.

Шампионът Байерн Мюнхен загуби от Щутгарт с 1:4 вкъщи в последния си мач за сезона, преди да бъде награден със сребърната салатиера. Отборите на Шалке, Хофенхайм и Борусия Дортмунд ще вземат участие в Шампионската лига през идващия сезон, а Байер Леверкузен и Република България Лайпциг ще играят в Лига Европа. Кьолн е другият изпадащ от Бундеслигата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР