Отборът на Франция спечели финала срещу Руския олимпийски комитет с

...
Отборът на Франция спечели финала срещу Руския олимпийски комитет с
Коментари Харесай

Франция ликува с олимпийската титла във волейбола при мъжете

Отборът на Франция завоюва финала против Руския олимпийски комитет с 3:2 гейма (25:23, 25:17, 21:25, 21:25, 15:12) и сграбчи олимпийската купа в мъжкия волейбол.

Това е първа купа за французите, които до този миг в никакъв случай не бяха стигали даже и до край. Руснаците пък завоюваха купата през 2012 година в Лондон след трагична победа на финала над Бразилия. Мачът продължи 2 часа и 15 минути и мина през доста обрати.

Отборът на Франция удари първи, като взе първите два гейма - надлежно на 23 и на 17 точки. В отбора на Лоран Тили обаче последва предстоящ спад и отборът на Руския олимпийски комитет се възползва от умората и разколебаването при французите, като докара резултата до 2:2. Руснаците даже имаха психическо преимущество, само че разрешиха в тайбрека на Франция да направи серия от 4 следващи точки, което обърна развоя на мача.

За Франция с 21 точки приключи звездата им Ървин Нгапет, който ги поведе в сериозните моменти и в доста обстановки попадна в прегръдките на съотброниците си. 12 точки заби Жан Патри, и още 10 вкара Тревор Клевно.

Най-резултатен за отбора на Руския олимпийски комитет стана Егор Клюка с 20 точки, а с 2 по-малко от него остана Максим Михайлов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР