Отборът на Франция постигна разгромна победа с 4:0 при домакинството

...
Отборът на Франция постигна разгромна победа с 4:0 при домакинството
Коментари Харесай

Франция разгроми Нидерландия на старта на квалификациите за Евро 2024

Отборът на Франция реализира разгромна победа с 4:0 при семейството си на Нидерландия в първи дуел от група B на квалификациите за европейското състезание по футбол в Германия през 2024 година.

„ Петлите “ откриха резултата на „ Стад дьо Франс “ във втората минута, когато Антоан Гризман лиши топката с шпагат в половината на „ лалетата “, тя попадна в Рандал Коло Муани, който напредна към наказателното поле на гостите и подаде наляво за Килиан Мбапе. Звездата на Франция пусна остро паралелно подаване към точката за осъществяване на дузпа, където връхлитащият Гризман с удар от придвижване се разписа в долния десен ъгъл на Яспер Силесен.

Съставът на Дидие Дешан удвои преднината си пет минути по-късно, когато голмайсторът Гризман центрира от фаул отдясно във вратарското поле на Нидерландия, където стражът Силесен се намеси неубедително, изчиствайки топката с ръце право в тялото на връхлитащия Даю Упамекано и кълбото влетя в опразнената врата.

Преднината на Франция в срещата стана класическа в 21-ата минута. Орелиен Чуамени пусна дълго извеждащо подаване по земя, което бе пропуснато от Коло Муани, с цел да стигне топката до Мбапе. Голмайсторът на международното състезание в Катар с акуратен изстрел по земя се разписа в близкия десен ъгъл на вратаря Силесен.

Крайният резултат оформи Килиан Мбапе с второто си попадение в срещата, реализиранов 88-ата минута.

В класирането Франция е водач с три точки, колкото има и подгласникът Гърция, само че петлите са с по-добра голова разлика. Гибралтар заема третото място без точков актив, а на дъното е Нидерландия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР