Отборът на ФК Созопол спечели важна победа у дома в

...
Отборът на ФК Созопол спечели важна победа у дома в
Коментари Харесай

Созопол с инфарктна, но сладка победа в регионалното дерби с Карнобат

Отборът на ФК Созопол завоюва значима победа вкъщи в районното дерби от 12-ия кръг на Югоизточната Трета лига. " Небесносините ", които преследват триумфа във всеки един дуел, се постановиха през вчерашния ден мъчно с 2:1 на своя стадион " Арена Созопол " над на ОФК Карнобат.

" Вампирите " не започнаха нападателно срещата, а в хода на дуела бяха осъдени, само че в следствие момчетата на Маргарит Димов завоюваха успеха. След почивката " карнобатлии ", които не се отхвърлиха да търсят нещо в срещата, приключиха с понижен състав, а основният съдия Николай Вачев бе непоколебим и в профил от игра за груби нарушавания и втори жълти картони младите футболисти на гостите Христо Каймакански, който бе едвам 10 тина минути на игралното поле и синът на починалата легенда на Нефтохимик Павел Парушев.

Вачев и сътрудниците му бяха безкомпромисни и към футболиста на Созопол Антонио Ласков, който получи жълт картон за бурна наслада след победното попадение, а това се случи и против Нефтохимик. Стоян Калпаклиев - Чачо пък бе предизвестен да си махне от врата синджира, а както знаете е неразрешено състезателите да употребяват сходни украшения по време на формалните срещи.
Созопол стигна до успеха едвам в 84-та минута, когато появилият се след почивката нападател Димитър Коларов донесе триумфа на " небесносините ". В края на първата част, в 43-та минута домакините от Созопол откриха резултата в районното дерби. След няколко положителни офанзиви, топката въпреки всичко се озова в мрежата на гостите. След центриране отдясно на Станимир Баев, бранителят Иван Стоянов отклони с глава за Юлий Шекеров, който си спря топката на гърди, само че кълбото още веднъж се върна при бранителя на " небесносините ", оставяйки топката за Шекеров. Нападателят на Созопол със мощен изстрел отблизо разстояние прати топката в долния десен ъгъл на вратаря на ОФК Карнобат Роман Васенев, извеждайки домакините напред в резултата 1:0.
След почивката гостите от Карнобат се пробваха да се върнат в мача, а безгрижните дейности на домакините и травмата на Юлий Шекеров, бе една от аргументите Созопол да не се усеща удобно в предни позиции. В 71-та минута гостите се върнаха в мача, изравнявайки резултата. След добра офанзива от половината на " карнобатлии ", играещият треньор Георги Калоянов получи пас отдясно от Стойко Колев и с прекрасен изстрел от придвижване в наказателното поле на домакините матира стража на " небесносините " Свилен Нотев за 1:1, пращайки топката в долния десен ъгъл. В 84-та минута домакините от Созопол вкараха победното попадение. Появилият се след почивката нападател Димитър Коларов се разписа за " небесносините ", подпечатвайки осмият триумф на Созопол от началото на акцията и прати в възторг домакините, които не престават битката за лидерската позиция с Нефтохимик и Марица. След отлична офанзива на Созопол, Антонио Ласков пусна в дълбочина по левия фланг за французина Уилфред Гримо, който върна кълбото за присъединилия се от задна позиция Димитър Коларов. Нападателят без да обработва топката с удар на боца прати кълбото сред двете горни греди, обирайки паяжините на вратаря на Карнобат Роман Васенев за крайното 2:1.
ФК Созопол: 24.Свилен Нотев, 11.Петър Кюмюрджиев (c),16.Диян Лефетров, 4.Иван Стоянов, 5.Мирослав Иванов, 6.Стефан Стойнов, 15.Яни Николов /17.Димитър Коларов/, 21.Станимир Баев /22.Ангел Каракашев/, 23.Антонио Ласков, 9.Юлий Шекеров /7.Кристиян Иванов/, 20.Уилфред Гримо
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР