Отборът на Ферари започна сезон 2022 във Формула 1 с

...
Отборът на Ферари започна сезон 2022 във Формула 1 с
Коментари Харесай

Защо Ферари загуби развойната война през 2022 година?

Отборът на Ферари стартира сезон 2022 във Формула 1 с най-доброта кола на стартовата решетка. Постепенно обаче Скудерията бе настигната и изпреварена от екипа на Ред Бул.

Според шефа на „ Черните кончета “ Матиа Биното неговият отбор е изгубил развойната война тъкмо поради положителната си кола при започване на сезона и надлежно лимитираните благоприятни условия тя да бъде усъвършенствана. 
 В Италия: Сезонът на Ферари не е цялостна злополука В Италия: Сезонът на Ферари не е цялостна злополука
„ Мисля, че имаше няколко фактора. Първият от тях е, че Ред Бул имаха ясна посока за развиване, да смъкват тежестта на колата. При нас не беше по този начин. Те знаеха какво тъкмо трябваше да нападат, с цел да извлекат повече показване от колата. За нас беше по-сложно, тъй като трябваше да търсим повече показване посредством възстановяване на аеродинамиката, това беше единственият ни късмет да се подобрим.

„ Освен това нашето развиване не беше доста дейно. Ние го спряхме доста рано, освен тъй като искахме, само че и поради проблемите с бюджета. Това са две неща, които ние би трябвало да разгледаме и да подобрим “, изясни Биното.
 Таванът на бюджетите спрял развиването на Ферари Таванът на бюджетите спрял развиването на Ферари
В последните няколко кръга за сезона водачите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц имаха проблеми да задържат зад себе си и двата Мерцедеса на Джордж Ръсел и Люис Хамилтън. Все отново Скудерията съумя да си подсигурява второто място в конструкторския шампионат, а Леклер стана подгласник на Макс Верстапен.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР