Отборът на Ферари във Формула отхвърли възможността да пусне жалба

...
Отборът на Ферари във Формула отхвърли възможността да пусне жалба
Коментари Харесай

Ферари няма да обжалва победата на Ферстапен

Отборът на Ферари във Формула отхвърли опцията да пусне тъжба против успеха на Макс Ферстапен в Гран При на Австрия. От „ скудерията” не крият, че не са удовлетворени от решението на стюардите да не подхващат дейности против холандския водач, само че не имат вяра, че с оборване биха постигнали освен това.

Ключовият момент се разви в 69-ата обиколка, когато Ферстапен направи поредна офанзива по отношение на водача Шарл Льоклер. За разлика от предния тур, когато звездата на „ биковете” остави място на водача на Ферари от външната страна на завой №3, този път той не работи по същия метод и изтласка противника си отвън трасето.

На стюардите им лиши над 3 часа разисквания след края на старта, с цел да излязат с дефинитивна позиция, която разгласи случая за спортен. Така за повторно тяхно решение беше в ущърб на Ферари, откакто в Гран При на Канада Фетел беше глобен за „ небезопасно връщане на пистата и изтласкване на различен водач (Люис Хамилтън – б.р.) отвън пистата”. Германецът първи пресече финалната линия, само че поради глобата от 5 секунди приключи втори.

Тогава Ферари нямаше желание да апелира, само че след това го направи, като от ФИА отхвърлиха техните „ нови доказателства”. Сега Биното има вяра, че и Льоклер е бил ощетен. „ Ние имаме вяра изцяло, че това беше неверно решение. Вярваме, че Шарл остави цялото допустимо място и нямаше виновност. Имаше конфликт и той се оказа изтласкан отвън трасето”, разяснява шефът на Ферари.

„ Стюардите би трябвало да взимат решенията, а ние би трябвало да почитаме това. Време е да отгърнем страницата и да гледаме напред”, добави Биното.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР