Отборът на Фенербахче се изкачи до втората позиция във временното

...
Отборът на Фенербахче се изкачи до втората позиция във временното
Коментари Харесай

Фенербахче оцеля срещу Монако след продължение, познат герой за фенерите

Отборът на Фенербахче се изкачи до втората позиция във краткотрайното класиране на Евролигата, с помощта на третата си поредна победа в шампионата. Тимът на Димитрис Итудис се наложи с 98:94 (20:20, 19:27, 21:13, 24:24, 14:10) над Монако при семейството си в Истанбул в дуел от 20-ия кръг на най-силната клубна европейска конкуренция.

По този метод " фенерите " към този момент са втори с баланс от 13 победи и 7 загуби, до момента в който монегаските остават на петата позиция с актив от 12 триумфа и 8 провали.

Домакините рано затънаха в проблеми, откакто разрешиха на гостите от Княжеството да им се изплъзнат напред в резултата с двуцифрена разлика при 30:43 още във втората четвърт. Все отново момчетата на Итудис откриха себе си след почивката и със мощна серия в третия интервал съумяха за миг да си върнат водачеството при 56:55, преди в последна сметка четвъртината да приключи при тъждество 60:60. Подобрението в играта на " фенерите " се усещаше все по-значително с течение на финалния интервал, като отборът беше доста покрай това да си обезпечи успеха още в постоянното време, откакто разполагаше с преднина от 84:76 при оставащи две минути до края.

Именно тогава монегаските се хвърлиха на взлом и със серия от осем следващи точки съумяха да вкарат мача в продължение. В воин се трансформира Джон Браун, който изравни резултата при 84:84 с оставаща към една секунда до края на постоянното време. Допълнителните пет минути също бяха доста равностойни, като за отбелязване е фактът, че Найджъл Хейс-Дейвис още веднъж се отличи с основни отигравания, катко и преди седмица среку Панатинайкос. Американецът вкара значими кошове в края, с цел да изведе тима си към задатък от четири точки, а след това сполучливи наказателни удари на Марко Гудурич узакониха триумфа на " фенерите ".

Скоти Уилбекин приключи с 21 точки и 5 асистенции за тима на Фенербахче. Найджъл Хейс-Дейвис прибави още 18 точки със 7 битки, Джонатан Мотли осъществя 17 точки и овладя 9 битки, а Марко Гудурич вкара 16 точки. Ник Калатес се отличи с 10 точки и 8 асистенции.

Майк Джеймс бе над всички за Монако с 23 точки, 6 битки и 6 асистенции. Якуба Уатара означи 19 точки, Алфа Диало се регистрира с 13 точки, 8 битки и 5 асистенции, а Донатас Мотиеюнас завърши срещата с 11 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР