Отборът на Фенербахче открадна домакинското предимство на Олимпиакос и изравни

...
Отборът на Фенербахче открадна домакинското предимство на Олимпиакос и изравни
Коментари Харесай

Усилията на Везенков се оказаха недостатъчни и Фенербахче отвърна на удара

Отборът на Фенербахче открадна домакинското преимущество на Олимпиакос и изравни четвъртфиналната серия сред двата отбора. Възпитаниците на Димитрис Итудис завоюваха втория дуел в Пирея с крайното 82:78 (10:24, 24:13, 17:19, 31:22), откакто наваксаха ранно двуцифрено закъснение. По този метод серията се измества в Истанбул за идващите два мача, като първият от тях ще се организира в сряда от 20:45 часа. 

Интересен факт е, че Олимпиакос не беше губил домакинство от 22 декември насам, като се намираше в серия от 20 следващи победи на собствен терен във всички шампионати. От другата страна пък " фенерите " нямаха триумф като посетители от девет дуела насам, само че се измъкнаха от дупката в най-важния миг. 

Александър Везенков изигра страховит дуел за гръцкия гранд, само че неговите 18 точки, 7 битки, 1 асистенция и 2 откраднати топки не бяха задоволителни за триумфа. При стрелбата си българският национал бе 2/3 от зоната за две точки, 1/4 от тройката и 11/11 от наказателната линия, оформяйки коефициент на потребно деяние от 27 в срещата. 

Карсън Едуардс се трансформира в прикрит коз за Фенербахче, като американецът означи 16 точки за 18 минути на терена. Джонатан Мотли и Найджъл Хейс-Дейвис пък се отличиха с редица основни изяви в последните минути и двамата завършиха с по 15 точки. 

От съотборниците на Везенков Костас Слукас се подреди дружно с българина измежду най-резултатните за своя тим, откакто наниза 18 точки
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР